Hakkari Valiliğinden sivil halka şiddet açıklaması

Asker ve güvenlik güçlerinin sivil halka şiddet uyguladığı iddiaları üzerine Hakkari Valiliği konu ile alakalı açıklama yaptı

Haberler 08.08.2017 - 23:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Asker ve güvenlik güçlerinin sivil halka iddet uygulad iddialar üzerine Hakkari Valilii konu ile alakal açklama yapt. Hakkari Valilii konu ile alakal Bunun dnda baz haber ajanslarnda ve sosyal medyada güvenlik güçlerinin vatandalarmza ikence yapt yönündeki haberler tamamen aslszdr ve terör örgütünün propagandasn yapma maksadn tamaktadr dedi.

Hakkari Valilii, emdinli ilçesinde PKKl teröristlerce bir polisin ehit edildii saldrnn ardndan atein geldii deerlendirilen bölgelerde baz üphelilerin gözaltna alndn, direnen ahslarn da zor kullanlarak derdest edildiini bildirdi.

Valilikten yaplan açklamada, güvenlik güçlerince emdinlinin Altnsu Mahallesinde 5 Austos günü icra edilen operasyon esnasnda açlan ate sonucu bir polis memurunun ehit olduu anmsatld.

Bunun üzerine atein geldii deerlendirilen bölgelerde bulunan üpheli ahslarn hukuka uygun olarak gözaltna alnd ancak bu esnada güvenlik güçlerine direnen ahslarn da yetkililer dahilinde zor kullanlarak derdest edildii kaydedilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

Daha sonra gözaltna alnrken darbedildikleri iddiasyla savclk makamna müracaat eden 10 vatandamzn ilemleri devam etmekte olup bunlar arasnda kadn bulunmamaktadr. Ayrca kusuru olan personel tespit edilirse haklarnda gerekli tahkikat da yaplacaktr. Bunun dnda baz haber ajanslarnda ve sosyal medyada güvenlik güçlerinin vatandalarmza ikence yapt yönündeki haberler tamamen aslszdr ve terör örgütünün propagandasn yapma maksadn tamaktadr.

Ana Sayfaya Git