Hakkari'de dev kaya parçaları 5 evin üzerine düştü: 3 yaralı

HAKKARİ'nin merkeze bağlı Taşbaşı köyünde yağmurun ardından tepelerden kopan dev kaya parçaları 5 evin üzerine düştü. Evlerde büyük hasar meydana gelirken, 3 kişi yaralandı. Yaralılar Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Haberler 23.04.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, kent merkezine 53 kilometre uzaklkta bulunan Taba köyünde gece saat 02.00 sralarnda meydana geldi. Yamur yann ardndan tepenin yamacna kurulu olan Taba köyüne dev kaya parçalar dütü. Kaya parçalarnn isabet ettii Bedel Kaya, Hac çiftçi, Hasan Kaya, Nebi Akbay ve Abdullah Kayann evlerinde büyük hasar olutu.

Köyde, Bedel Kaya ve ailesinin yaad evde faciann eiinden dönüldü. Kaya parçalar 9 kiinin yaad bu evde duvarlar parçalayp geçti. Bu srada odada uyuyan Bedel Kaya, ei Piruz Kaya ile yanlarndaki çocuklar Dilge Kaya (4) çeitli yerlerinden yaraland. hbar üzerine jandarma ekipleri hemen köye gelerek kurtarma çalmas yapt. Yarallar çarlan ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesine kaldrld. Tedaviye alnan yarallarn salk durumlarnn iyi olduu belirtildi.

ENSAR BEBEK SON ANDA KURTULDU

Ayn evde yaayan Muhacir ve Deniz Kaya çiftinin bebekleri Ensar (1) ise kayalarn altnda kalmaktan son anda kurtuldu. Kaya parçalar, beiinde uyuyan minik Ensarn hemen yan bana dütü. Bebek olaydan yara almadan kurtuldu. Büyük korku yaadklarn anlatan anne Deniz Kaya, Büyük gürültüyle uyandk. Kaya parçalar bebeimin beiinin yanna kadar gelmi. Bebeimi ve bizi Allah korudu. Büyük korku yaadk. Bebeimin yara almadan kurtulmasna ükrediyoruz dedi.

JANDARMAYA TEEKKÜR

Köy sakinlerinden Yusuf Onat da gece yaanan olayda faciann eiinden döndüklerini söyledi. Yardmlarna koan jandarma ekiplerine teekkür eden Onat, Gece saatlerindeki yamurun ardndan kopan dev kaya parçalar evlerin üzerine dütü. Meydan gelen olayda, 5 yaknmzn evi zarar gördü. Gece meydana gelen olayda imdadmza ilk yetien de karakoldaki askerler oldu. Kendilerine teekkür ediyoruz. Bizleri yalnz brakmadlar. Devletimizden de yardm bekliyoruz. nallah bu maduriyetimiz giderilir diye konutu.

Ana Sayfaya Git