Hakkari'de İHA'lar 8 PKK'lıyı öldürdü

Hakkari Çukurca'da 4 Ekim'den bu yana devam eden operasyonlarda PKK'lılar büyük bozguna uğradı. Hakkari'de silahlı İHA'lar ve hava harekatlarında 8 PKK'lı öldürüldü.

Haberler 07.10.2016 - 21:29 Son Güncelleme : 07.10.2016 - 21:43

Hakkari çukurcada devam eden operasyonlarda 8 PKKlının etkisiz hale getirildiği açıklandı. 5inin silahlı İHAnın 2sinin hava harekaı sırasında ve birinin de keskin nişancı silahı sonrasında öldürüldüğü açıklandı

Genelkurmay Başkanlığı, çukurcada devam eden Şehit Piyade Astsubay Kıdemli çavuş Bahri Uçuş operasyonuna ilişkin bilgileri paylaştı.

Açıklamada, 6 Ekimde Üzümcü Jandarma Karakoluna bir, 7 Ekimde başka bir jandarma karakoluna bir terörist olmak üzere 2 teröristin teslim olduğu belirtildi. Yine 6 Ekimde çukurca çilekli Tepeden gece sızarak Gerdi Tepeye operasyon düzenleyen Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı ekipleri teröristlere ait bir doçka silahı ele geçirdi.

Kovan Tepesi bölgesinde bugün saat 01.15te çıkan çatışmada kaçmaya çalışan 5 terörist, silahlı İHA Bayraktarla yapılan atış sonucu etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda çukurca Uzundere Gerki Tepede teröristlere ait 1 doçka, 1 RPG-7, 1 Ak-47, 167 doçka mühimmatı, 6 anti tank roket mühimmatı, 12 sevk fişeği, 10 el bombası, 138 Kaleşnikof mermisi, 8 AK-47 şarjörü, 2 gündüz görüş dürbünü, 1 gece görüş dürbünü ve çok sayıda giyim malzemeleri ele geçirildi.

Açıklamada, Zengil Tepeye yönelik hava harekatında 2, Accuracy nişancısı atışı ile bir olmak üzere toplam 3 teröristin daha etkisiz hale getirildiği açıklandı.

çukurca çilekli Tepede dün ve bugün çıkan çatışmalarda etkisiz hale getirilen ancak kayda girmeyen 5 teröriste ait cesetlerin bugün 1nci Komando Tugay Komutanlığı unsurlarınca arazide bulunduğu ifade edildi.

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli çavuş Bahri Uçuş operasyonunda, bugüne kadar 21 terörist, 30 Ağustos 2016dan bu yana çukurcada toplam 254, Hakkari genelinde de toplam 374 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Ana Sayfaya Git