Hala iz yok!

Tunceli'de 5 Ocak'ta ailesinin kayıp ihbarında bulunduğu üniversite öğrencisi Gülistan Doku'yu arama çalışmalarından bugün de sonuç alınamadı.

Haberler 17.06.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu çocuk Geliimi Bölümü 2. snf örencisi Dokunun (21) ailesinin, Diyarbakrdan Tunceliye gelerek kayp bavurusu yapmasyla balatlan arama çalmalar, Uzunçayr Baraj Gölünde sürdürüldü.

Bugünkü arama çalmalarna l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) ekiplerinin yan sra Adana Jandarma Sualt Arama Kurtarma (SAK) ile Konya Emniyet Müdürlüüne bal dalgç polis ekibi katld.

SAK ile dalgç polislerin, 1 metreye kadar görü mesafesinin olduu baraj gölünde belirlenen alanlarda dal yapt arama çalmalarnda, AFAD ekibi de botlarla baraj gölü ile Dinar Deresi mevkisinde göl yüzeyinde ve kylarda tarama yapt.

Aramalarda dün de Dokuya ait herhangi bir ize rastlanmad.

Bölgede devam eden arama çalmalarn Gülistan Dokunun annesi Bedriye ve ablas Aygül Doku da gün boyu takip etti.

Abla Aygül Doku, gazetecilere yapt açklamada, kardeinden 164 gündür haber alamadklarn söyledi.

GÜLSTANDAN Z YOK

Gülistann kaybolduu gün Munzur Üniversitesinin güvenlik kameralarndan birinin Sar Saltuk Viyadüünü gördüünü ve görüntünün netletirilmesi için çalma balatldn anmsatan Doku, O görüntü u ana kadar hala çözümlenmi deil. Biz o görüntünün bir an önce çözülmesini istiyoruz. Görüntünün netletirilmesi için ülkedeki dier kurumlardan da destek bekliyorum. O görüntü netleirse Gülistann akbeti belli olur. dedi.

Gülistann kaybolmadan önce erkek arkada ile bir kafe önünde yapt görümenin MOBESE kameralarna yansdn belirten Doku, öyle konutu:

Gülistan ile çocuun kafe önündeki görüntüsü vard. O görüntü de dudak okuma yöntemiyle çözülürse en azndan biz yine Gülistana ne olduunu, o an o konumada ne olduunu anlarz. Nitekim ule çet davas o ekilde çözülmütü. 164. gündeyiz ve biran önce görüntü netletirilebilir ve dudak okuma ile görüntü çözülürse belkide bir sonuca varrz. Ekipler çok çalyor, onlara teekkür ediyorum ve onlarn da en az bizler kadar yorulduklarn da hissedebiliyorum. Artk bu çalmalarn bir sonuç vermesini istiyorum.

Ana Sayfaya Git