Halfeti'de turizme "havadan" destek

Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak adlandırılan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak zipline sistemiyle turistler, Fırat Nehri'ni ve batık kenti havadan da görebilme fırsatı bulacak

Haberler 06.09.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Frat Nehri üzerine yaplan Birecik Baraj nedeniyle bir bölümü sular altnda kalan, tarihi ta evleri ve doal güzellikleriyle Güneydounun sakl cenneti olarak adlandrlan anlurfann Halfeti ilçesinde turizm, zipline sistemi ile daha da canlandrlacak.

Sakin ve huzur veren özelliiyle Cittaslow Uluslararas Koordinasyon Komitesinin 2013 ylnda Sakin ehir ana dahil ettii Halfeti ilçesi, bölgenin havadan da görülebilecei zipline sistemi ile daha fazla turist çekecek.

Güneydou bozkrnn ortasnda olmasna ramen Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kenti görünümüne sahip ilçe, yerli ve yabanc turistlerin urak mekanlarnn banda geliyor. Ziyaretçiler tekne turlaryla, büyük bölümü sular altnda kalan batk kenti, birçok medeniyete ev sahiplii yapan Rumkale ile su altnda kalan caminin minaresi ve terk edilmi eski yaplarn bulunduu Savaan Mahallesini görme frsat buluyor.

Bu yl 500 binden fazla ziyaretçinin geldii ilçede turizmin daha da canlandrlmas için anlurfa Büyükehir Belediyesi tarafndan çeitli yatrmlar yaplyor.

Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi, anlurfada turist saysnda önemli bir art yaandn belirterek, kentin, beklentilerinin çok üstünde turist aknna uradn söyledi.

çiftçi, anlurfa turizm açsndan geni ölçekli bir kent. Tarih ve kültürel zenginliin yannda böyle Halfeti gibi tabiat zenginlii olan bir yerimiz de var. Bölge, Frat Nehri ile suyun, tarih ve tabiatla bulutuu bir alan. Güzel aktiviteler, sosyal tesisler, güzel kanyonlar, müthi manzaralar, tarihi Rum Kale ve suyun altnda kalan Savaan bölgesi... Tarih adeta tabiatla dans ediyor burada. dedi.

- Turizm mekanlar yeniden dizayn ediliyor

çiftçi, gelen ziyaretçilerin ilçeden memnun ayrldn aktararak ilçedeki otellerin bir buçuk ay sonrasna rezervasyon yaptn ve bunun ilçe için gurur verici bir durum olduunu ifade etti.

Büyükehir Belediyesi olarak ilçeye daha fazla turist çekmek için çaltklarn vurgulayan çiftçi, Halfetiye gelen misafirlerimizin güzel zaman geçirmesi için gerekli olan mekanlar yeniden dizayn ediyoruz. Yukar Frat Havzas, tekne turlar, Savaan bölgesinde karlama üniteleri, restoran ve ihtiyaçlarn, bir takm sosyal aktivitelerin karlanmas, yürüyü yollar planland ve yava yava bu çalmalara baland. diye konutu.

Gaziantep tarafnda bulunan, Frat Nehri kysndaki tarihi Rumkalede, yakn bir zamanda restorasyon çalmalar yaplacan belirten çiftçi, sözlerini öyle tamamlad:

Rumkale, bölge için çok önemli. Bakanlk ile ortak bir proje yürütüyoruz, Rumkalenin restorasyonu projesi. Rumkale ile de bir balant salanacak. Halfetinin bütün koruma plan bitti, koruma kurulundan geçti, bizim meclisimiz tarafndan da onand. Bu doal güzellikleri, tarihini, doalln, güzelliini bozmadan insanlarn da gelip yaayabilecei, zaman geçirebilecei, gezebilecei, mekanlar haline getirmeyi planlyoruz. Ayrca batk kent Savaan bölgesinde, ahap merdivenlerle çklan bir yere ahaptan bir sosyal tesis yapacaz. Tesisi kuracamz bölgenin kar tarafndan güzel bir tabiat ve tarihi maaralar var. Oradan zipline sistemi dediimiz halat ve makara sistemiyle iki yamaç arasnda suyun üstünden insanlar geçirmeyi planlyoruz. Turistler batk kenti ve Frat Nehrini havadan, kubak olarak görecekler. Bu da projemizin içinde yer alyor.

Ana Sayfaya Git