Halil Sezai'den Şanlıurfalı fırıncıya 'hakaret' davası

Şanlıurfa’da fırıncılık yapan Fatih Mermerdaş hakkında, komşusu Hüseyin Meriç’i darbeden oyuncu ve şarkıcı Halil Sezai’e tepki göstermek için sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 05.10.2021 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentte frnclk yapan Fatih Mermerda, geçen yl stanbul Tuzlada komusu Hüseyin Meriçi darbeden ve 43 gün cezaevinde kaldktan sonra tahliye edilen Halil Sezaiye tepki göstermek amacyla sosyal medya hesab üzerinden paylam yapt. Halil Sezai, kendisine hakaret ettii gerekçesiyle Fatih Mermerdatan ikayetçi oldu. Arabuluculuk kapsamnda olan dosya üzerinde taraflar uzlaamad. Dosyay inceleyen Bakrköy Cumhuriyet Savcl, Fatih Mermerda hakknda 3 aydan 2 yla kadar hapis cezas istemiyle iddianame hazrland. Halil Sezainin müteki Mermerdatan kendisine hakaret ettii gerekçesiyle ikayetçi olduu belirtilen iddianamede, üphelinin Facebook isimli sosyal medya hesabndan ikayetçiyi kastederek hakaret ettii ve bu suretle üzerine atl suçu iledii anlalmaktadr ifadeleri kullanld. Hazrlanan iddianame Bakrköy 20inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafndan kabul edildi.

YNE OLSA YNE YAPARIM

Söylediklerinin arkasnda olduun ifade eden Fatih Mermerda, Bu ahs, babas yanda, kendisini savunamayacak durumdaki yal adam dövmütür. Ben vicdanen rahatsz oldum. Bu yaptm paylamn hakaret olduunu düünmüyorum. Yine olsa yine yaparm. O an aklma Zulmün karsnda sessiz kalan dilsiz eytandr sözü geldi. Ben de dayanamadm. Görüntü bana dokundu. Bir yorum yapmak zorunda kaldm. Bu kelimeden dolay o kiiyle mahkemelik oldum. Ben uzlama teklifini kabul ettim. Ancak kar taraf uzlamay kabul etmedi. Mahkemelik olduk. Kar taraf davay sürdürmekte kararl dedi.

Ana Sayfaya Git