Halk asgari ücretten vergi alınmamasını istiyor

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrette yapılacak zam pazarlığı için süreç bu hafta başlıyor. Vatandaşlar ise asgari ücretin tamamen vergiden muaf tutulmasını istiyor.

Haberler 30.11.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Asgari ücret komisyonu, ilk toplantsn çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnn ev sahipliinde 1 Aralk çaramba günü gerçekletirilecek. Toplantda yeni yldan itibaren geçerli olacak art için içi ve iveren temsilcileri bir araya gelecek.

Hem içi hem de iveren tarafnda farkl beklentiler olsa da kamuoyunun beklentisi, asgari ücretin önemli oranda artmas. çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, geçtiimiz hafta yapt açklamada TÜRK- ile uzlamaya yakn olduklarn, 1-2 hafta içinde asgari ücret kararn vereceklerini bildirmiti.

Asgari ücrete ilikin geçtiimiz günlerde açklamada bulunan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, çalanlarmz enflasyona ezdirmemek için gereken çabay gösteriyoruz. Asgari ücreti de benzer ekilde tespit ederek dar gelirlilerin üzerindeki yükü de hafifleteceiz. ifadelerini kullanmt. Vatandalar asgari ücretin vergiden muaf tutulmasn istediler.

ASGAR ÜCRETTEN VERGNN KALDIRILMASI GEREKYOR

Asgari ücret belirlenirken sadece çalan deil, bakmakla yükümlü olduu ailesinin de hesaba katlmas gerektiini belirten vatandalardan Tahir Alver, u anda asgari ücretli geçinemiyor. Açlk snr da 10 bin TLnin üzerine çkt. 4 kiilik bir aileye 10 bin TL ancak yetiyor. u anda asgari ücret 2 bin 825 TL, bu para kiraya m doalgaza m elektrie mi neye yetecek? Hiç birine yetmez. Dolar 12 TLnin üzerine çkt ve paramz deer kaybetti. Asgari ücretten verginin alnmamas gerekiyor.

ARTAN GIDA FYATLARINA KARI ASGAR ÜCRETL NASIL GEçNSN?

Asgari ücretli ve emekli maalarnn, gda ürünlerine yaplan zamlar karsnda eridiini dile getiren Süleyman Örün, Bugün çarya bulgur almaya gittim ama bana bir kilo bulgur 11 TL dediler. Ben nasl geçineyim? Ben bir emekliyim ve 10 çocuum var. Bana sorarsanz asgari ücret 5 bin TLnin üstüne çkmas gerekiyor. Asgari ücretin vergisi olur mu? Olmamal. Bir ekmek olmu 2,5 TL, makarna olmu 5,5 TL, asgari ücretli nasl geçinsin? Hükümet bunlara bir önlem almal ve asgari ücrete art yaparken bunlar göz önünde bulundurmas gerekiyor. diye konutu.

ASGAR ÜCRETN EN AZ 4-5 BN OLMASI GEREKYOR

Asgari ücretin vergiden muaf tutulmasn, ücretlerinin iyiletirilmesi, asgari ücretlilerin daha fazla madur edilmemeleri gerektiini ifade eden Mehmet Cihan Soysal, birçok ürüne yüzde 40larn üzerinde zam yapldn, bu nedenle asgari ücretin en az 4-5 bin bandnda olmas gerektiini söyledi.

ASGAR ÜCRET YLETRLMEZ SE ç KRZLER çIKABLR

Sadece Türkiyede deil, dünyay etkileyen küresel bir krizin yaandna dikkat çeken Hasan Nayman, unlar söyledi: Hükümetimize güvenmek zorundayz. Yaadmz kriz d güçlerin bir oyunudur. nallah bunu da atlatacaz ama birlik olmamz gerekiyor. Devletimizin de asgari ücretlileri unutmamas gerekiyor. Bu ekilde kesinlikle geçinemezler, iç krizler yaanr, hükümet kesinlikle asgari ücretin üzerindeki vergiyi kaldrmas art.

Ana Sayfaya Git