Halk ne diyor?

Halk, WhatsApp'ın özel hayatın gizliliğini ihlal eden uygulaması için ne dedi? Vatandaşlar; "Sosyal medya; adetlerimizi, geleneklerimizi, ve göreneklerimiz bile değiştirdi"

Haberler 12.01.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal medya uygulamas WhatsApp, 8 ubat 2021 tarihinde yürürlüe girecek yeni gizlilik sözlemesini uygulama araclyla dünya genelindeki milyonlarca kullancsna gönderdi.

Kullanm koullarn deitiren WhatsApp, kullanclarn verilerinin dorudan Facebook ile paylalmasn istiyor. Bu koullar kabul eden kullanclar uygulamay kullanmaya devam ederken, kabul etmeyenler ise WhatsApp hesaplarna eriim salayamayacak.

WhatsAppn, kullanclarndan toplad bilgiler arasnda; hesap bilgileri, mesajlar, durum bilgisi, ilem ve ödeme verileri, kullanm ile kayt bilgileri ve konum bilgileri yer alyor.

WhatsApp bu bilgileri; hizmetler, emniyet, güvenlik ve bütünlük, Facebook irketleri hakkndaki iletiimler ve kurumsal iletiimler için kullanyor.

WhatsApp tarafndan yaplan paylamda, AB ülkelerindeki WhatsApp kullanclarnn yeni sözlemeyi onaylama zorunluluunun olmad açkland.

WhatsApp uygulamas ile ilgili güvensizlik oluturan yeni sözlemenin açklanmasnn ardndan birçok kullanc tarafndan WhatsAppa alternatif uygulamalar telefonlara indirilmeye baland. Halk, WhatsAppn uygulamas ile ilgili konutu.

Avrupa Birliine üye olmayan bir ülkelerin mahramiyet açsndan bir deeri yok mu

WhatsApp Avrupa Birliine üye ve üye olmayan ülke diye bir ayrm yapmasnn yanl olduunu belirten Tarih Öretmeni Barbaros çavuolu, Genel anlamda sosyal medya dediimiz ey çok fazla evlerde, insan hayatnda mahremiyet brakmad, ilk önce bunu söylemek lazm.WhatsAppnda yapt harekette en çok dikkatimi çeken uydu; Avrupa Birliine üye olmayan ülkelere bunun uygulamas çok dikkat çekici! Avrupa Birliine üye olan ülkelerin mahremiyeti açsndan bir problemi yok da Avrupa Birliine üye olmayan bir ülkelerin mahramiyet açsndan bir deeri yok mu? Bu WhatsApp için ekonomik olarak de bir ey olabilir. Ancak unu söylemek laz Zaten mahremiyetimiz, çok yaral ald bu dönemde, WhatsApp böyle bir eye müsaade etmiyorsa ve bu konuda Avrupa Birliine üye olan ülkeler ve olmayan ülkeler diye ayrm yapyorsa kesinlikle hak ettii gibi WhatsApp silmek ve kullanmamak lazm. eklinde konutu.

Sosyal medya; adetlerimizi, geleneklerimizi, ve göreneklerimiz bile deitirdi

Sosyal medyann aile mahremiyetine zarar verdiini ifade eden çavuolu, Sosyal medyay kullanmak çok fazla aman aman bir eye sahip olmak demek deildir. Bu sosyal lanet! insanlarn hayatnda mahremiyet brakmad. Sosyal medya; adetlerimizi, geleneklerimizi, ve göreneklerimiz bile deitirdi. Yani biz sosyalleelim derken sosyal medya ile sosyalleme ad altnda bir eyleri toplum olarak yava yava kaybediyoruz. Bu yüzden sosyal medya dediimiz eyi daha dikkatli kullanmak gerekir. Tabii bu dediim cümle benim havada kalacak biliyorum; ama en azndan beni dinleyin insanlara bir uyarm olsun. Kendi açmzdan fazlasyla sosyal medya denen lanet eye, böyle sosyalleerek deilde; mahalle aralarnda ve apartmanlarda komularmzla sosyalleerek, sokaklarda esnafla sosyalleerek, parklarda birbirimizi karde gördüümüz insanlarla sosyalleerek yapabiliriz. Böyle sosyallemenin sosyal medyada sosyallemeden daha iyi bir ey olduunu düünüyorum. diye konutu.

WhatsAppn özel bilgilerimizi kullanmalar yanltr

WhatsAppn yapt uygulamay yanl bulduuna deinen Mehmet Tunç, Gizlilik politikas güncelleme olarak telefon ekranna kabul et-etme eklinde çkyor. Günümüzde kimse sözlemeyi okumuyor, direk kabul ediyorlar. Güncellemeyi kabul ettikten sonra bütün bilgilerimizi kullanmaya balyorlar ve birçok insan bunun farkna varamyor. WhatsAppn bilgilerimizi kullanmas yanltr, geri adm atmalarn bekliyoruz. Herkes WhatsApp konusunda çözüm arayna balad. Baka uygulamalara yöneliyorlar. WhatsApp yapm olduu hata ya da güncellemeden dolay kendisi kaybeder. Millet baka uygulamalar kullanmaya balyor. ifadelerini kulland.

Arkadama attm fotoraf bakalarda görecek

WhatsAppn kullanclarn özel hayat ile ilgili bilgi ve resimleri paylaarak özel hayatn gizlilii ilkesini ihal ettiini vurgulayan Hatice afak, WhatsAppn getirdii güncelleme olumlu olmad. nsanlarn özelini kendi bünyesinde barndrmaya baladlar. nsanlarda mahremiyeti diye bir ey kalmad. Artk fotoraf atnca bakalar da görecek. Ben fotoraf arkadama atyorum, onlarn bakmaya hakk yok. Özel hayatn gizlilii ilkesi var. Biz özelimizin bakalar tarafndan görülmesini istemiyoruz. Bizim mahremiyetimiz, bizi ilgilendirir, baka insanlar ilgilendirmez. WhatsApp knyoruz ve kullanmayacaz. dedi.

nsanlarn özel ve kiisel olan bilgilerine ulamak, kesinlikle doru deildir

nsanlarn özeline ulamann doru olmadn belirten Zafer Oda, WhatsAppn son ald kararla ilgili olarak olumlu düünmüyorum. nsanlarn özel ve kiisel olan bilgilerine ulamak, kesinlikle doru deildir ve yanl bir karardr. nsanlar, bu duruma çok tepki gösterdi. WhatsAppn eskisi gibi devam etmesi gerekirdi. nsanlarn banka bilgileri, gizli resimleri ve önemli dosyalarn gizli olarak birbirlerine göndermesi gayet güzeldi. nsanlarn özeline ulamak doru deildir. WhatsApp, eski sisteme dönerse kullanrz. eklinde konutu.

WhatsAppn herkese bu güncellemeyi zorunlu klmas doru deil

WhatsAppn uygulamasn eletiren Mücahit Piramize, WhatsAppn son güncellemesi, yanl bir uygulamadr. nsanlarn özel durumlar ve özel haklar var. WhatsAppn bu özelleri bakalarna yanstmas doru deil. WhatsApp, devletin paylamlar, siyasetten ve örgüt ile ilgili böyle bir güncelleme getirmi olabilir. WhatsAppn herkese bu güncellemeyi zorunlu klmas doru deil. Eski sürümü daha güzeldi, eski sürümün getirilmesini istiyoruz. ifadelerini kulland.

WhatsApp hesabm ve uygulamam sildim

WhatsApp güncellemesinin ardndan baka uygulamaya geçtiini belirten Murat emit, WhatsAppn böyle bir güncelleme istemesi gereksizdir. Özelimize erimelerine gerek yok. Güncelleme gelince WhatsApp hesabm ve uygulamam sildim. Dier uygulamalara geçtim. WhatsAppn sözlemesini kabul etmememiz gerekir. WhatsApp silip baka bir uygulamaya geçelim. Eski sürümü iyiydi. dedi

Ana Sayfaya Git