Halk otobüsü durağa daldı!

Özel halk otobüsünün sürücüsünün kontrolünden çıkarak durağa dalması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi öldü, 4'ü ağır 11 kişi yaralandı.

Haberler 01.10.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kaza, saat 14.00 sralarnda Mamak ilçesindeki Yeni Merkez Camii önünde meydana geldi. Baki Ayaz yönetimindeki 06 BA 9678 plakal halk otobüsü, bilinmeyen bir nedenle sürücüsünün kontrolünden çkt. Kaldrma çkan otobüs, yol kenarndaki otobüs durana ve aydnlatma direine çarpt. Kazada, otobüsün altnda kalan 3 kii yaamn yitirdi, otobüsteki yolcularn da aralarnda bulunduu 11 kii yaraland. hbar üzerine olay yerine çok sayda salk ve polis ekipleri sevk edildi. Yarallarn bir bölümü ambulanslar ile bir bölümü ise çevredeki vatandalar tarafndan hastanelere kaldrld. Tedavi altna alnan yarallardan 4ünün salk durumunun ar olduu belirtildi.

Kazadan yara almadan kurtulan otobüs oförü Baki Ayaz, polis ekipleri tarafndan gözaltna alnarak karakola götürüldü. Polis ekipleri olay yerini güvenlik eridi çekerek inceleme yapt. Yaplan incelemenin ardndan 3 kiinin cesedi, hastane morguna kaldrld.

VAL NCELEME YAPTI

Ankara Valisi Vasip ahin, kaza yerinde inceleme yaparak, yetkililerden bilgi ald. Vali ahin, ilk tespitlere göre halk otobüsünün duraa daldn belirterek, Tabii teknik bir arzadan m baka bir nedenle mi onu arkadalar bundan sonraki incelemede tespit edecekler. Ama maalesef 3 vatandamz olay yerinde vefat etmi dedi.

YAVA: SÜRECN TAKPçS OLACAIZ

Ankara Büyükehir Belediye Bakan Mansur Yava da kazayla ilgili Twitter hesabndan açklama yapt. Yava, Mamakta özel halk otobüsünün sebep olduu kaza sonucu hayatn kaybeden vatandalarmza Allahtan rahmet, sevenlerine sabr diliyorum. Gerekli soruturmann yaplarak, sorumlularn gerekli cezay almas adna sürecin takipçisi olacamz tüm hemerilerimize bildirmek isterim ifadelerini kulland.

ÖLENLERN KMLKLER BELL OLDU

Ankarada halk otobüsünün duraa dalmas sonucu meydana gelen kazada ölen 3 kiinin kimlikleri belirlendi. Kazada, Türkan Kay (48), Gürcü Batürk (80) ve Muzaffer Emre Saryldz (28) yaamn yitirirken, yarallarn tedavileri devam ediyor.

Ana Sayfaya Git