Hasan Cemal’in 'Kadın Gerilla'sı nokta atışla öldürüldü

Savuşka kod adlı Yasemin Yanar’ın MİT’in anlık istihbaratına dayalı TSK’nın gerçekleştirdiği nokta hava harekâtıyla 2017 yılında öldürüldüğü ortaya çıktı.

Haberler 27.07.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK kamplarna giderek sempatik gösterme çabas içinde olan Hasan Cemal özel röportaj yapt terörist Yanar 500 bin liralk Gri listede aranyordu. Yanarn ölümünün terör örgütü tarafndan 4 yl gizlendii ortaya çkt

Hükümetin balatt çözüm sürecinde sözde Geri çekiliyoruz denilenerek Diyarbakr krsalndan Kuzey Iraktaki Metina Kampna geçi yapan ve burada gazeteci Hasan Cemale Bu sürecin benim için hiçbir anlam yok. Bizim için bakan Aponun ne dedii önemlidir sözleriyle röportaj veren ve Cemalin de bu söyleiyi en ince ayrntsna kadar yaymlayarak Kadn gerilla diye tantt, Savuka kod adl Yasemin Yanarn Türkiyeye tehditler savurduu Metina Vadisindeki Hiror Kampnda öldürüldüü ortaya çkt.

GR LSTEDEYD

500 bin liralk Gri listede aranan Yasemin Yanar, Sipan kod adl Selahattin Efe ve Munzur çiyager kod adl Abdurrahman Balicak adl üç örgüt üyesinin 13 Temmuz 2017de TSKnn gerçekletirdii nokta hava harektyla öldürüldükleri belirlendi.

ÜçÜ DE SÖZDE ÖZEL GÜç YAPILANMASINDAYDI

Hiror Kampnda suikast ve sabotaj eitimi aldktan sonra Hakkri çukurca üzerinden saldr yapmak için Türkiyeye szma hazrl içinde olduklarna dair MTin yerel saha ve anlk sinyal istihbaratyla etkisiz hale getirilen üç teröristin ölümünü terör örgütü tam dört yl boyunca gizlemek zorunda kald. Terör örgütüne müzahir yerli ve yabanc basn yayn organlarna açklama yaparak ov yapan kadn terörist Yasemin Yanar ile birlikte öldürülen dier iki teröristin de PKKnn sözde Özel güç yaplanmasnda faaliyet yürüttükleri ve çok sayda teröriste branlama ad altnda bomba ve ar silah eitimleri verdikleri bildirildi. PKKnn çözüm sürecini sabote ederek ehir merkezlerine bomba ve silahlarla ynak yaparak çukur ve hendek eylemleri balatt dönemde terörist Yasemin Yanarn da büyük ehirlerde intihar saldrs düzenlemek için canl bomba eitimi ald örenildi.

GAZANTEP KATLAMININ FALYD

Yasemin Yanar ile birlikte öldürülen teröristlerden Selahattin Efenin de sözde Amanos sahas Güneybat-Toros eyaleti sorumlusu olduu ortaya çkt. Terörist Efe, 2009-2012 yllarnda Kahramanmara, Osmaniye, Hatay, Gaziantep Adyamanda çok sayda kanl saldrnn bizzat faili olmaktan aranyordu. Terörist Efe, Malatya-Pazarck arasndaki yük trenine bombal saldrda bulunmutu. Terörist Efenin örgütün sözde Özel Kuvvetler yaplanmasnda suikastç olduu bildirildi. Terörist, 21 Austos 2012de Kurban bayramnn birinci günü Gaziantepin ehitkmil lçesindeki Karyaka polis merkezi önünde bomba yüklü bir aracn infilak ettirilerek aralarnda kadn ve çocuklarnda bulunduu yoldan geçen 9 sivilin ölümü, 66 kiinin de yaralanmasyla sonuçlanan hain saldrnn da planlaycs olmaktan aranyordu. Terörist Efe, çileri Bakanlnn en çok aranan azl teröristler listesinin 500 bin lira para ödüllü Gri kategorisinde yer alyordu.

Öldürülen üçüncü terörist Abdurrahman Balicakn ise bomba ve patlayc uzman olduu ve snr ötesine kara harekt düzenleyen güvenlik güçlerinin geçi yollar ve patika güzerghlara, helikopterlerin indirme yapt noktalara kendi eliyle hazrlad el yapm uzaktan kumandal patlayclar yerletirdii bildirildi.

Ana Sayfaya Git