Hastaları robot ADA karşılıyor

Hastane müdürü Burhan Dinç "Amacımız hastalarımıza en iyi hizmeti sunmak. Yerli üretim olan mini ADA robotlarının hastanemizde hangi birimlerde neler yapabileceğini görmek amacıyla deneme süreci başlattık"

Haberler 15.10.2020 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda özel bir hastanede hastalar yerli teknoloji ile üretilen robot ADA karlyor.

Konyada, Aknsoft yazlm firmasnca kurulan AknRobotics fabrikasnda tasarlanan robot ADA, Batmanda özel bir hastanede hizmet veriyor.

Hastalar kapda karlayan 3 robot, yönlendirme, bilgi verme, oda tantm ve randevu konularnda yardmc oluyor.

Hastanedeki verimliliini ölçme amacyla test uygulamasna balanan robotlara en çok da çocuklar ilgi gösteriyor.

TEKNOLOJNN MKANLARINI HASTALARIMIZIN HZMETNE SUNMAK STYORUZ

Hastane müdürü Burhan Dinç, yapt açklamada, teknolojik imkanlar hastalara sunmak amacyla yapay zeka robotlar ile çalmaya baladklarn söyledi.

Deneme aamasnda olan robot hizmetinin verimliliini test ettiklerini belirten Dinç, Amacmz hastalarmza en iyi hizmeti sunmak. Teknolojinin imkanlarn hastalarmzn hizmetine sunarak, kolaylk salamak istiyoruz. Bu dorultuda yerli üretim olan mini ADA robotlarnn hastanemizde hangi birimlerde neler yapabileceini görmek amacyla deneme süreci balattk. diye konutu.

Robotlarn hastalara elik etme, bilgi verme, yönlendirme ve oda tantm gibi baz alanlarda baarl olduunu gördüklerini aktaran Dinç, Robotlarn kullanm alanlarn genileterek ileriki süreçte bu teknolojiyi halkmzn hizmetine sunmay hedefliyoruz. Hastalarmz mini ADA robotlarna büyük ilgi gösterdi. Bu da bizi mutlu etti. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git