Hastalığı geçirenlerde 'tek doz' aşı uygulaması başladı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun kararı ile hastalığı atlatıp, ilk doz aşısını BioNTech yaptıranlarda tek doz aşı uygulamasına geçildi.

Haberler 05.07.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kurulunun ald karar ile a uygulamasnda yeni bir yönteme geçildi. Buna göre, koronavirüs geçirip, ilk doz asn BioNTech yaptranlara 2nci doz a uygulanmayacak. Hastaln ardndan BioNTech as yaptran kiilerin 2nci doz as yaplm kabul edilerek, sistem üzerinde a kartlar oluturuluyor. Ayrca, ilk doz asn yaptran ve 2nci doz a için randevu alanlarn e-Nabz uygulamasnda 2nci doz alar yapld olarak ekrana yansyor.

TEK DOZ UYGULAMASI

Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap imek Yavuz, Twitter hesabndan yapt açklamada, tek doz mRNA asyla tüm varyantlara etkili olacak derecede yeterli bak yant gelitiini belirtmiti. Yavuz, ki doz CoronaVac olanlara, tek doz mRNA as uygulamann etkinlii ve güvenlii konusundaki klinik çalmalar devam etmekle birlikte, canl virüsle hastal geçirenlerde tek doz mRNA asnn son derece etkili ve güvenli olduu görülmütür demiti.

Salk Bakan Fahrettin Koca ise koronavirüse yakalanarak, hastal geçirenlerde 6 ay sonra uygulanan ann 3 aya düürüldüünü duyurmutu.

Ana Sayfaya Git