"Hastalık, önlem almayan herkesi seviyor"

Siverek ilçesinde yakalandığı Kovid-19 nedeniyle oldukça zor anlar yaşayan, aynı hastalıktan annesini kaybeden 47 yaşındaki Ömer Sığa, herkesi tedbirli olmaya çağırdı

Haberler 12.09.2020 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverek ilçesinde yakaland yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenen ancak ayn hastalktan annesini kaybeden 47 yandaki Ömer Sa, herkesi tedbirli olmaya davet etti.

Büyükehir Belediyesi bünyesinde ilçede görev yapan Ömer Sa, bir süre önce halsizlik ve kas arlarnn artmas üzerine Siverek Devlet Hastanesine bavurdu.

Yaplan test sonucu pozitif çkan ve durumu balangçta iyi olduu için kendi rzasyla da tedavisine evde devam edilen Sa, ilaçlarn kullanmaya balad.

Sa, birkaç gün sonra yüksek ate çkmas ve ikayetlerinin artmas üzerine 112 Acil Servis ekiplerince Siverek Devlet Hastanesine kaldrlarak pandemi servisinde tedavi altna alnd.

Uygulanan tedavinin ardndan taburcu edilen ve karantina süresini tamamlayan Ömer Sa, bu süreçte ayn hastalktan annesini kaybetti.

Salk çalanlar bana çok iyi bakt

Yaadklarn anlatan Sa, hastaln kendisine nasl bulatn anlayamadn belirterek, öyle devam etti:

Hastalk süreç içerisinde gün geçtikçe arlamaya balad ve vücudum kontrolümden çkt. Daha sonra yüksek ate balad ve hiç dümedi, telefonlara bile cevap veremez hale geldim hatta nefes almakta güçlük çekmeye baladm, sonunda havale geçirdim. Ben hastalk sürecinde hastaneden korkuyordum. Hastaneye gittikten sonra salk çalanlar bana çok iyi bakt.

Sa, evde karantinada olduu sürede de gerek salk gerek emniyet birimlerinin düzenli bir ekilde kendisiyle ilgilendiini ifade etti.

- Bir dakikalk nefesin kymetini anladm

Daha önce koronavirüs hastalna inanmadn anlatan Sa, nsan bu hastala yakalandktan sonra kendi hayatnn ne kadar deerli olduunu anlyor, ne kadar mal varl varsa bir dakikalk nefese vermeye raz oluyor. O anda hayatn ne kadar deerli olduunu fark ediyorsun. Hastalk sürecinde bir nefesin ne kadar kymetli olduunu, insann ne denli ihtiyaç duyduunu, ne kadar insani bir ihtiyaç olduunu his ediyorsun ama i iten geçtikten sonra piman oluyorsun ve bunu bu süreci yaarken fark ediyorsun. dedi.

- Lütfen dikkatli davranalm

Sa, hastaln bulamamas için herkesin dikkatli davranmas gerektiini altn çizerek, tedbirsizliin telafi edilemez sonuçlar ortaya çkartabileceine dikkati çekti.

nsanlar hayatlar deerliyken deersiz hale getirmesinler. diyen Sa, öyle konutu:

Bu hastalk ne zengini ne fakiri ne içiyi ne de patronu tanyor. Hastalk, önlem almayan herkesi seviyor. Ben karantinadayken annem hastala yakaland ve annem hastala sadece 3 gün dayanabildi. Annesini kaybedenler neler hissediyorsa benim acm onlardan bir kat daha fazladr. Keke koronavirüs hastalndan kaybetmeseydik ki en azndan cenazesine katlabilirdik, defnine gidebilirdik ama koronavirüs bunlarn hiçbirine müsaade etmedi. Kovid-19 insanlara farkl bir yaant getirdi. Yetkililerin tavsiyelerine uyar ve dikkat edersek sevdiklerimizi kaybetmeyeceiz, canmz yanmayacak ancak biz bunlara dikkat etmezsek canmz da yanacak, kaybettiklerimiz de olacak. Bunlarn olmamas için lütfen dikkatli davranalm.

Ana Sayfaya Git