Hastane sabıkalı!

Adana’nın Kozan ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde, iki cenazenin karıştırılarak ailelere teslim edilmesinin yankıları sürerken aynı olayın aynı hastanede 6 yıl önce de yaşandığı ortaya çıktı. Son skandal defin sonrasında ortaya çıkmış, bunun üzerine mezar açılarak yeniden defin işlemi yapılmıştı.

Haberler 02.08.2023 - 00:46 Son Güncelleme : 02.08.2023 - 00:46

Adananın Kozan ilçesinde trafik kazasında önceki gün hayatını kaybeden 63 yaşındaki Vedat Gökün cenazesi Kozan Devlet Hastanesinde otopsi işlemleri yapıldıktan sonra morga konuldu ve bir süre sonra da hastaneye gelen yakınlarına teslim edildi.

İKİNCİ CENAZENİN YAKINLARI FARK ETTİ

Cenazeyi teslim alan aile Karahamzalı Mezarlığında defin işlemini gerçekleştirdi. Aynı gün rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 87 yaşındaki Erdoğan Mertkanın ailesi de cenazelerini almak üzere hastane morguna gitti. Ancak aile teslim aldıkları cenazenin Erdoğan Mertkana ait olmadığını fark edip durumu hastane yönetimine bildirdi.

MEZAR AçILDI

Yapılan kontrollerde Vedat Gökün ailesine teslim edilen cenazenin aslında Erdoğan Mertkanın cenazesi olduğu anlaşıldı ve durum Gök ailesine bildirilerek, Size verdiğimiz cenaze Vedat Göke ait değilmiş, Erdoğan Mertkana aitmiş. Mezarı açtırmamız gerekiyor denildi.

Bunun üzerine mezar açılarak Vedat Gök diye defnedilen Erdoğan Mertkanın cenazesi ailesine teslim edilerek Arslanpaşa Mahallesinde yeniden toprağa verildi.

Göke ait olduğu anlaşılan cenaze ise yakınları tarafından hastaneden alınarak Karahamzalı Mahallesindeki mezarlıkta defnedildi.

İLK VUKUAT DEĞİL 6 YIL ÖNCE DE AYNISI OLMUŞ

Kozan Devlet Hastanesindeki cenaze skandalının aynısının 7 Haziran 2017de de yaşandığı ve bununla ilgili aralarında hastane görevlilerinin de olduğu 10 kişi hakkında, Kozan Asliye Ceza Mahkemesinde, İhmali hareketle görevi kötüye kullanmak suçundan dava açıldığı ortaya çıktı.

10 KİŞİ HAKKINDA DAVA

Hamide Esenboğa adlı kadının hastanede tedavi görürken hayatını kaybetmesi üzerine hastane morguna konulan cenazesi aynı hastanede cenaze sahibi olan başka bir aileye teslim edildi, bu durumun fark edilmesi üzerine cenaze gerçek sahibi aileye geri teslim edildi.

Yaşanan bu karışıklık üzerine Hamide Esenboğanın ailesi hastane görevlilerinden şikyetçi olunca aralarında morgdan sorumlu doktor, hemşire, sağlık memuru; hastane müdür yardımcısı, sekreter, teknik birim personeli olan, morgda cenazeyi teslim eden, cenazenin giriş kaydını yapan, cenazeyi götüren ve geri getiren şoför, hasta yönlendirme biriminde çalışanlardan oluşan 10 kişi hakkında dava açıldı.

CESET TORBASINA KONULMADI KİMLİK KARTI DOLDURULMADI

İddianamede, cenaze karışıklığının hastane görevlilerinin ihmali sonucu yaşandığı bildirildi. Alınan ifadeler ve ön inceleme raporuna göre, Kozan Devlet Hastanesinde hayatını kaybeden kişilerin herhangi bir ceset torbasına konulmadan ve tanıtıcı kimlik kartı doldurulmadan morga alındıkları için karışıklığın yaşandığı ifade edildi.

Karışıklığa neden olan 10 kişinin cezalandırılmaları talep edildi. 7 yıl sonra aynı durumun aynı hastanede yaşanması yakınlarını kaybedenlerin tepkilerine yol açtı. 6 yıl önce yaşanan ve mahkemeye taşının bu olayla ilgili yargılama sürecinin devam ettiği öğrenildi.

Ana Sayfaya Git