Hastanede ‘kumar’ iddiasına soruşturma; 5 kişi açığa alındı

Eskişehir'de, bir kamu hastanesinde aralarında doktor, sağlık memuru, temizlik personeli ve güvenlik görevlisinin bulunduğu bazı kişilerin acil servis ofis odasında iskambille ‘kumar’ oynadığı iddia edilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Görüntüler üzerine Eskişehir Valiliği ve Sağlık İl Müdürlüğü’nce hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan 14 kişiden 5’i açığa alındı.

Haberler 26.01.2021 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eskiehirde kamuya ait bir hastanede aralarnda doktor, güvenlik görevlisi ve salk memurlarnn da bulunduu personelin acil servis ofisinde kumar oynad iddia edildi. Sosyal medyaya yüklenen görüntülerde hastane personeli olduu iddia edilen kiilerin ortaya para koyduu bir masa etrafnda iskambil oynad görüldü.

Görüntülerin sosyal medyada yer almasnn ardndan Eskiehir Valilii ve Salk l Müdürlüü iddialara ilikin geçen cuma günü soruturma balatt. Olayla ilgili hastanede görevli bir temizlik personelinin ifadesi alnd. Acil servis ofis odasnda iskambil oyunlar oynand duyumlar alnd belirtilerek personelden bildiklerini anlatmas istendi. Personelin ifadesinde, Acil serviste temizlik personeli olarak görev yapyorum. 12 saatlik vardiyalarda çalyorum. Acil serviste tüm personelin ortak olarak kulland ofis odasnda gece nöbetlerinde hiç hasta olmayan geç saatlerde dinlenme molasnda olan arkadalarn uyumadan zaman geçirmek için iskambil ya da zeka oyunlar gibi oyunlar oynarlar. Ben hiçbir iskambil oyunu bilmediim için bu oyunlara katlmam dedii bildirildi.

5 PERSONEL AçIA ALINDI

Hastane personeli 14 kii hakknda adli ve idari soruturma balatld, görüntülerde iskambil oynayan 5 kiinin inceleme kapsamnda aça alnd örenildi.

Ana Sayfaya Git