Hastanede yolsuzluk!

Batman Bölge Devlet Hastanesi mutemetlik biriminde çalışan 2 memurun usulsuzluk yoluyla kamuyu 1 milyon 100 bin TL zarara uğrattığı tespit edilmesiyle açığa alınarak görevden uzaklaştırıldı.

Haberler 16.06.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yolsuzluun basna yansmasnn ardndan Batman Valilii tarafndan açklama yapld. Açklamada, Batman l Salk Müdürlüünde maa mutemetleri yolsuzluu eklinde baz ulusal gazete ve internet sitelerinde yer alan haberlerle ilgili kamuoyunu aydnlatma adna açklama yapma gerei duyulmutur. Batman l Salk Müdürlüü tarafndan yaplan inceleme neticesinde, 30 Mart 2019 tarihinde Batman Bölge Devlet Hastanesi mutemetlik biriminde yllara sari usulsüzlük tespit edilip, ayn tarihte Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunulmu ve bunun akabinde, Salk Bakanl Tefti Kurulu Bakanlndan bakanlk müfettii talep edilmi olup yaplan inceleme neticesinde, 2 maa mutemeti önce aça alnp daha sonra memuriyetten uzaklatrlmtr.

SUç DUYURUSUNDA BULUNULMU

Bunun akabinde, öncelikle daha youn personel maa, staj ve döner sermaye hareketlilii olan hastanelerden balamak üzere, il salk müdürlüü tarafndan inceleme yaplm ve bu tesislerde herhangi bir usulsüzlük tespit edilmemitir. Bu çerçevede Batman l Salk Müdürlüü maa ve döner sermaye mutemetliin de de inceleme balatlm olup inceleme henüz sonuçlanmadan, Salk Bakanl Tefti Kurulu Bakanl tarafndan ilimizin de için bulunduu 30u akn ilde e zamanl olarak yaplan akll denetim kapsamnda, mutemetlik i ve ilemleri ile ilgili usulsüzlükler tespit edilmitir. Soruturma süresince usulsüzlüe ad karan mutemetlerden, sebep olduklar kamu zararnn 3 milyon 100 bin TL tutardan 1 milyon 567 bin 136 TL tahsil edilmitir. Geriye kalan kamu zararnn, söz konusu sorumlulardan tazmini kapsamnda ilemler devam etmektedir. Söz konusu tespit edilen usulsüzlük kapsamnda, mutemetlerin yapt zimmete para geçirme ilemini, elektronik ortamda sahte ve hileli belge tanzim etmek suretiyle gerçekletirdikleri tespit edilmitir.

TEFT KURULU BAKANLII RAPORU

Yöneticilerin imzasna sunulan tahakkuk evraklar ile imzal banka listelerinin usulüne uygun olarak tanzim edildii ancak imzalar atldktan sonra yöneticilerin kontrol alannn dndaki bir alan olan dijital ortamda, mutemetlerce kasten söz konusu banka listelerinin deitirilerek bankaya hileli listelerin gönderildii müfettilerce tespit edilmitir. Tefti Kurulu Bakanlnca, adli, idari ve mali yönden ilem tesis edilmek üzere ilgili mercilere rapor gönderilmitir. Tefti Kurulu Bakanl müfettileri tarafndan son 10 yllk süreyi kapsayan soruturma neticesinde, 2 soruturma kapsamnda, maa mutemetliindeki i ve ilemleri yürütmekle görevli olan, toplam 11 personelden 7si yüksek disiplin kuruluna sevk edilmi olup sair zamanlarda devlet memurluundan çkarlmlardr denildi.

Ana Sayfaya Git