Hastaneye HES kodu!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi hastanesi HES kodu uygulamasına geçti

Haberler 04.12.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesi (DÜ) Tp Fakültesi Hastanesi, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamnda, girite çalanlar ve vatandalar için HES kodu zorunluluu getirdi.

çileri Bakanlnca valiliklere gönderilen ek genelgeyle balatlan uygulama kapsamnda DÜ Tp Fakültesi Hastanesine, çalanlar ve vatandalar HES kodu sorgulanarak alnyor. HES kodu uygulamasnn yan sra girilerde ate ölçümü ve maske kontrolü yaplyor.

DÜ Hastanesi Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda, vatandan daha güvenli bir ortamda hastaneye girebilmesi adna uygulamay önemli bulduunu söyledi.

HES KODU UYGULAMASI

Hastanenin dezenfeksiyonunu da aksatmadan yaptklarn belirten Akda, metrekare hesabna göre kii kabul ettiklerini ve ate ölçümü yaplan vatanda dezenfektan kullanmna yönlendirdiklerini ifade etti.

Hastaneye gelen vatandalarn HES kodlarn almalarn isteyen Akda, unlar kaydetti:

Bata onkolojik kalp hastalar olmak üzere acil hastalarmz mevcut. çevre illerden, Batmandan, rnaktan gelen çok ciddi hasta potansiyelimiz var. Bu hastalar tedavi ederken ayn zamanda bu uygulamayla onlar koruma yönünde önemli bir yaklammz var. Halkmz da çok memnun. lk günde bir younluk oldu, bugün itibaryla younluk azald. HES sayesinde koruyucu tedbirler anlamnda önemli bir projeye adm atm olduk.

Ana Sayfaya Git