Hastaneye hijyen cezası!

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bu kez"hijyen şartlarına" uymadığı gerekçesiyle, Tarım İl Müdürlüğü tarafından "para cezasına" çarptırılırken, tekrarında kapatılacağı bildirildi.

Haberler 16.07.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine, hijyen artlarna uymad gerekçesiyle baka bir resmi kurum olan l Tarm ve Orman Müdürlüünce 11 bin 368 Türk liras para cezas kesildii bildirildi. Hastane aylar önce de, baz servislerinin tahtakurusu basmas nedeniyle kapatlmas iddiasyla gündeme gelmiti.

DYARBAKIR VE BÖLGE LLERNE HTAP EDYOR

2010 ylndan bu yana Diyarbakr ve bölge illerine hizmet veren Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi, olumsuz haberlerle kamuoyu gündemini megul etmeye devam ediyor. Geçen süre zarfnda bata temizlik ve hijyen eksiklii olmak üzere hasta memnuniyetsizlii, sürekli deien hastane yönetimi ve kurumdaki baz usulsüz i ve ilemlerin var olduuna yönelik basnda yer alan iddialar, Diyarbakrn salk alanndaki imajna halel getirmiti.

SERVSLER TAHTAKURUSU SARMASI BARDAI TAIRDI

Son olarak geçtiimiz k aylarnda hastanede gerekli temizlik, hijyen ve ilaçlamann yaplamas nedeniyle tahtakurusu olarak bilinen böceklerin baz önemli birimleri ve servisleri istila etmesi sonucu hastalara hizmet verilememmi ve baz katlar tedbiren kapatlmt. Hasta ve hasta yaknlarnn kuruma yönelik yaptklar youn ikayetlerin ardndan Salk Bakanl harekete geçti.

BAKANLIK LGL KURUMLARA LETT

Alnan bilgiye göre Salk Bakanlnn ikayetleri deerlendirmesinin ardndan gerekli kurumlara yazmalar yapld örenildi. Bunun üzerine Diyarbakr Valilii l Tarm ve Orman Müdürlüü ekipleri, 19 Haziran tarihinde Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesini ziyaret ederek, resmi kontroller gerçekletirdi.

11 BN 368 TÜRK LRASI DAR PARA CEZASI KESLD

Ekipler kontrolleri srasnda hastanede gerekli hijyen koullarna uymad gerekçesiyle 5996 sayl Veteriner Hizmetleri, Bitki Sal, Gda Ve Yem Kanunun 29. maddesinin 2. fkras uyarnca hastaneye 11 bin 368 Türk liras idari para cezas kesildi.

Hastane yönetimi, idari para cezasna tebli tarihinden itibaren 15 gün içinde Sulh Ceza Hakimliine itiraz hakk bulunuyor.

Ana Sayfaya Git