Hatay'da Faruk Tonat'ın 5. kattan aşağı atlamasının sebebi, jeneratör'e benzin koyarken tutuşan elbiselerinin yarattığı şok olmuş

Hatay'da dün son dakika geçen haber de Faruk Tonat isimli genç, 5. kattan yanarak aşağı düşüp hayatını kaybetmişti. Faruk Tonat hakkında oluşturulan soruşturma nihayetinde gerçeği yansıttı. 25 yaşındaki Faruk Tonat iş yerinin 5. katındaki jeneratörüne benzin koymak isterken kıyafeti alev alması sonucunda 5'inci kattan düşerek hayatını kaybetti

Haberler 24.02.2016 - 15:50 Son Güncelleme : 23.08.2023 - 02:55

Hatayda dün son dakika geçen haber de Faruk Tonat isimli genç, 5. kattan yanarak aşağı düşüp hayatını kaybetmişti. Faruk Tonat hakkında oluşturulan soruşturma nihayetinde gerçeği yansıttı. 25 yaşındaki Faruk Tonat iş yerinin 5. katındaki jeneratörüne benzin koymak isterken kıyafeti alev alması sonucunda 5inci kattan düşerek hayatını kaybetti

Hatayda Faruk Tonatın ani ölümü herkesi yasa boğdu

Dörtyol ilçesinde, jeneratöre benzin koymak isterken kıyafeti bir anda alev alan kişi, 5inci kattan düşerek hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Sanayi Mahallesinde, bir iş yerinin çatısındaki jeneratöre benzin koymak isteyen Faruk Tonatın (25) elindeki benzin bidonu henüz belirlenemeyen nedenle alev aldı. Ardından kıyafeti tutuşan Tonat, 5inci kattan düştü.

çevredeki esnaf, Tonata müdahale ederek alevleri söndürdü. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Tonatı Dörtyol Devlet Hastanesine kaldırdı. Tonat, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

kaynak:milliyet

Hatay, Türkiyenin bir ili ve en kalabalık on üçüncü şehri. 2014 yılı itibarıyla 1.519.836 nüfusa sahiptir.[5] Akdenizin doğu şeridinde 35 52 - 37 4 kuzey enlemleri ile 35 40 - 36 35 boylamları arasında yer alan Hatayın doğusunda ve güneyinde Suriye, batısında Akdeniz, kuzeybatısında Adana, kuzeyinde Osmaniye ve kuzeydoğusunda Gaziantep bulunur.

Hatay Türkiyenin en önemli eski yerleşim yerlerinden biridir. Yapılan arkeolojik araştırmalarda milattan önce 100.000 ile 40.000 yılları arasına tarihlenen bulgulara ulaşılmıştır. İl toprakları ilk Tunç çağından itibaren Akat Beyliği ve M.Ö. 1800-1600 yıları arasında Yamhad Krallığına bağlı bir beyliğin sınırları içerisinde yer almıştır. Daha sonra MÖ 17. yüzyıl sonlarında Hititlerin ve MÖ 1490 yıllarında Mısırın egemenliğine girmiştir. Ardından Urartular, Asurlular ve Perslerin egemenliğine girdi.

MÖ 300 yılında Antakya kurulmuş ve kent hızla gelişmiştir. Kent MÖ 64 yılında Roma İmparatorluğuna katılmış ve imparatorluğun Suriye eyaletinin başkenti olmuştur. İslam ordusu tarafından fethedilmiş, Emevi ve Abbasi egemenliğinde kalmıştır. Daha sonra 877de Tolunoğullarının fethettiği topraklar sırayla Ihşitler ve Selçuklular tarafından yıkılanHalep merkezli Hamdanoğulları (Beni Hamdan/Hamdnler) egemenliğine girdi. 969 yılında Bizans İmparatorluğunun topraklarına katılan il 11-12.yüzyıllarda Haçlı Seferlerisırasında da önemli rol oynamıştır. Antakya Memlk Devleti tarafından Haçlıların elinden alınmıştır (18 Mayıs 1268).

1516da Yavuz Sultan Selim bu toprakları feth etmiş ve Osmanlı İmparatorluğu dönemi başlamıştır. Memlk Devletinden zapt edilen Antakya, Osmanlı İmparatorluğunda önceHalepe bağlı bir sancak ve daha sonra kaza olarak yönetilmiştir. Bu dönemde Antakya, Asi Nehri ile Habib Neccar Dağı arasındaki dar ve meyilli alanda, 1,52 kmlik bir alan üzerine yerleşmiş orta büyüklükte bir şehirdi. Osmanlı İmparatorluğunun Hataydaki hakimiyeti 1918 yılına kadar devam etti.

Ana Sayfaya Git