Hatırlatma dozu olan yakın temaslılara karantina yok

Sağlık Bakanlığınca yayımlanan rehbere göre, Covid-19 yakın temaslı olup, hatırlama dozu yapılmış veya son 3 ay içinde hastalığı geçirmiş kişiler karantinaya alınmayacak; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak, kendi semptomlarını da takip ederek, günlük yaşamlarına devam edecek.

Haberler 17.01.2022 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlkça Covid-19 rehberinin Temasl Takibi, Salgn Yönetimi, Evde Hasta zlemi ve Filyasyon bölümüne Güncel Dönemde Covid-19 likili zolasyon ve Karantina Uygulamalar rehberi eklendi. çaramba günü gerçekletirilen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantsnda karantina ve izolasyon kurallarna ilikin alnan yeni kararlarn düzenlendii rehberde, yüksek riskli gruptaki kiilere bakm verilen alanlarda kalan veya hizmet verenlerin karantina süreleri de yer ald.

10 GÜN HZMET VERMEYECEKLER

Buna göre, yal bakm evleri, ceza infaz kurumlar gibi yüksek riskli kiilere hizmet ve bakm verilen alanlarda görev yapan, hatrlatma dozu olmu veya son 3 ay içinde hastal geçirmi Covid-19 yakn temasl kiiler, karantina uygulanmasa bile 10 gün riskli gruba hizmet vermeyecek. Ayrca yüksek riskli kiilere bakm verilen alanlarda kalan ve hizmet veren, hatrlatma dozu yaplmam, son 3 ay içinde hastal geçirmemi veya asz Covid-19 temasls kiilerin karantina süresi ise 10 gün olacak. Yüksek riskli kiilere hizmet veren kiiler, 7nci günde karantina süreleri sonlanm olsa bile 10 gün süreyle riskli gruba hizmet vermeyecek. Ayrca söz konusu alanlarda kalan veya hizmet verenlerden Covid-19u asemptomatik veya hafif geçiren kiilerin de izolasyon süresi 10 gün olarak önerildi.

AILI TEMASLILARA KARANTNA YOK

Rehbere göre ayrca yakn temasl olup, hatrlama dozu yaplm veya son 3 ay içinde hastal geçirmi kiiler karantinaya alnmayacak, maske, mesafe ve hijyen kurallarna uyarak, kendi semptomlarn da takip ederek, günlük yaamlarna devam edecek. Bu kiilerde semptom gelimesi durumunda, semptom gelitii gün PCR testi yaplacak. Rehberde, karantina uygulanmasa bile ksmi risk nedeniyle yakn temasl kiilerin 10 güne kadar maske ve mesafeye azami dikkat etmeleri gerektii belirtildi.

AISIZ TEMASLILARA 7 GÜN KARANTNA

Yakn temasl olup hatrlatma dozu yaplmam, son 3 ay içinde hastal geçirmemi veya asz olanlar, 7 gün karantinada kalacak. Karantina süresince semptom gelimemesi halinde 7nci günde test vermeden karantina sonlandrlacak. Karantina boyunca herhangi bir semptom gelimesi durumunda ise semptom gelitii gün PCR testi yaplacak.

POZTF OLANLARA 7 GÜN KARANTNA

Covid-19u asemptomatik veya hafif geçirenler de a durumuna baklmakszn 7 gün boyunca izolasyona alnacak. 7nci günün sonunda semptomsuz veya hafif semptomlu olup, son 24 saat içinde antipiretik almakszn atei olmayan kiilerin izolasyonu PCR testi yaplmakszn sonlandrlacak. Bu kiilerin de ksmi risk nedeniyle 10 güne kadar maske ve mesafeye azami dikkat etmesi önem tayor.

Ana Sayfaya Git