Hava Kuvvetleri Komutanlığı HKK sözleşmeli er alımı ilanı ve şartları

Hava Kuvvetleri Komutanlığı astsubay alımı için başvurular 17 Kasım'da başlamış olup, 2 Aralık'a kadar devam edecektir. Başvuru şartları ve koşulları detayda

Haberler 19.11.2016 - 13:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hava Kuvvetleri Komutanl sözlemeli er alm ilann yaynlamt. Astsubay olarak görevine balamak isteyen adaylarn bavuru süresi 17 KAsm itibar ile balam olup, yl boyunca devam edecei açkland. 2 Aralkta son bavurularn yaplaca tarihe kadar adaylarn internet resmi sitesi üzerinden yapabilecekleri açkland. OHAL kapsamnda ihraç edilen TSK personelinin yerine alnma ilemlerinin tamamlanaca ve TSK bünyesinde açklarn yl sonu itibari ile kapanaca açklanan resmi sayfa da bavuru yapmak için haberimizi takip edin.

HAVA KUVVETLER KOMUTANLII ASTSUBAY ALIMI LANI

17 Kasm itibari ile balayan almlarda Hava Kuvvetleri bavurular Milli Savunma Bakanl Personel Temin Daire Bakanl tarafndan açkland.

SÜREç NASIL LEYECEK

Ardndan bavuru sonuçlar www.tekok.edu.tr adresinden açklanacak. Bavuru sonuçlarnn açklanmasnn ardndan seçim aamalarna geçilecek. Adaylar ön salk, fiziki yetenek deerlendirme testi ve karar mülakatna girecekler. Bu süreç zmirin Gaziemir ilçesinde bulunan Hava Teknik Okullar Komutanl tarafndan yürütülecek. Ardndan seçim aamalarnda baarl olan adaylar askeri hastanelerde muayene ilemlerini yapacaklar. Bu süreç sonrasnda yine TEKOK internet sitesinden asl ve yedek adaylar açklanacak. Tüm bu sürecin sonunda adaylar Kütahyada yer alan Hava Er Eitim Tugay Komutanlnda eitimlerine balayacaklar.

Bavurularn yapaca adres http://ik.tekok.edu.tr/sozer/basvuru.aspx olarak belirlendi.

BAVURU KILAVUZU VE ARTLARI

a. Sözlemeli erba ve er, vatani görevini yapmakta olan yükümlü erba ve erlerin yapm olduklar görevleri yerine getirmek için belirli bir ücret karl erba ve er kadrolarnda görev yapan asker kiidir. b. Sözlemeli erba ve erler vatani görevini yapmakta olan yükümlü erba ve erlerde olduu gibi, klada kalacaklar ve sabah, öle ve akam yemekleri devlet tarafndan karlanacaktr. c. Sözlemeli erbalar, muvazzaflk hizmetinde olan emsal rütbedeki erbalarn üstü, emsal rütbedeki uzman erbalarn astdr. ç. Sözlemeli erba ve erlerin ilk sözlemeleri üç yldan az, dört yldan fazla olamaz. lk sözlemelerini müteakip yapacaklar sözlemelerin süresi en az bir yl en fazla üç yl olabilir. Hizmet süreleri en fazla yedi yldr. Sözleme süreleri sona ermeden istifa edemezler. d. Sözlemeli erba ve erlerin her y 30 gün yllk, 15 gün yllk mazeret izni olmak üzere toplam 45 gün izin alma hakk bulunmaktadr. 15 günlük yllk mazeret izni dnda sözlemeli erba ve erlere; ana, baba, e, çocuk ve kardelerinin ölümü halinde 10 gün, einin doum yapmas halinde 10 gün, yangn, deprem ve su baskn gibi olaanüstü bir mazeret dolaysyla bir yl içerisinde 30 güne kadar mazeret izni verilebilir. Bu mazeret izinleri 45 günlük yllk izinden saylmamaktadr. e. Sözlemeli er olarak iki yl görev yapanlar, baar durumlarna, fiziki yeterlilik testlerine, askerlik bilgileri ile ilgili snavlara ve amirlerinin kanaatlerine göre sözlemeli onbala terfi edebilirler. Sözlemeli onba olarak iki yl görev yapanlar, baar durumlarna, fiziki yeterlilik testlerine, askerlik bilgileri ile ilgili snavlara ve amirlerinin kanaatlerine göre sözlemeli çavulua terfi edebilirler. f. Sözlemeli erba ve erlere, sözleme tarihinden geçerli olarak on alt yandan büyükler için belirlenen asgari ücret brüt tutarnn hizmet yllarna göre 6191 sayl Kanunda belirlenen oran ile çarpm sonucu bulunacak tutar üzerinden aylk ücret ve sözleme süresi sonunda tazminat ödenir. g. Sözlemeli erba ve er olarak istihdam edilenlerden, kendi kusurlar olmakszn sözlemesi feshedilenler, kendi istei ile sözlemesini yenilemeyenler veya ayrlanlar ile en az üç yl görev yapm olanlar, ilgili mevzuattaki artlar salamak artyla, uzman erbala ve astsubayla geçi yapabilir. . Sözlemeli erba ve er olarak en az yedi hizmet yln doldurarak ayrlanlardan nitelik belgesi olumlu olanlar, ilgili mevzuatlarndaki artlar tamalar kaydyla kamu kurum ve kurulularnn bo kadro ve pozisyonlarna Mill Savunma Bakanl ve Devlet Personel Bakanlnn belirleyecei usul ve esaslar çerçevesinde atanabileceklerdir.

BAVURU çN ADAYLARDA ARANACAK NTELKLER:

a. Türkiye Cumhuriyeti vatanda ve erkek olmak, b. En az ilköretim veya yurt d dengi okul mezunu olup, düzeltilmemi nüfus kaydna göre 01 Ocak 2016 tarihi itibaryla yirmi yandan gün alm ve yirmi be yan bitirmemi olmak (01 Ocak 1991 tarihi ile 31 Aralk 1996 tarihleri arasnda doanlar), c. Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için (TABLO-1)de belirtilen Birlik Komutanlklarndan olumlu nitelik belgesini alm olmak, ç. Boy-kilo oranlar için (TABLO-2)de belirtilen oranlarda olmak, (Ölçümler ayakkabsz olarak, sadece ort ve tiört ile yaplr.), d. Askeri okullardan ve Türk Silahl Kuvvetlerinden her ne sebep olursa olsun iliii kesilmemi olmak,

Ana Sayfaya Git