Havalar değişiyor

Kasımda en yüksek sıcaklık Cizre'de, en düşük sıcaklık Sarıkamış'ta ölçüldü

Haberler 08.12.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede geçen ay en yüksek scaklk 30,5 dereceyle Cizrede, en düük ise sfrn altnda 13 dereceyle Sarkamta ölçüldü.

Türkiyede uzun yllar kasm ay ortalama scakl 8,9 derece olarak ölçüldü. Bu yl kasm ay ortalama scakl ise 9,7 derece oldu.

Geçen ay en yüksek scaklk 30,5 dereceyle Cizrede, en düük scaklk ise sfrn altnda 13 dereceyle Sarkamta kaydedildi.

Türkiyede 1971den bu yana en scak kasm ay 2010da yaand. Bu yln kasm ay ise son 50 yln en scak 18inci kasm olarak kaytlara geçti.

Geçen ay ortalama scaklklar çorlu, Kumköy, Kadköy, Kocaeli, Bandrma, ile, Bodrum, Datça, Akdeniz Bölgesinin büyük bölümü, nebolu, Sinop, çorum, Osmanck, Van, Bingöl, Mu, Diyarbakr, Ceylanpnar çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde, Nallhan çevrelerinde mevsim normallerinin altnda, yurdun dier bölgelerinde mevsim normalleri civarnda gerçekleti.

Türkiyede kasm ay uzun yllar ortalama scakl 6 bölgede artarken, en fazla art Akdeniz Bölgesinde görüldü. Kasm ay ortalama scakl sadece ç Anadolu Bölgesinde azald.

- Marmara Bölgesinde en yüksek scaklk Kocaelide

Marmara Bölgesinde geçen ay ortalama scaklk, çorlu, Kumköy, Kadköy, Kocaeli, Bandrma, ile çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde, bölgenin dier kesimlerinde mevsim normalleri civarnda kaydedildi. Bölgenin 10,4 derece olan uzun yllar kasm ay ortalama scakl, bu yl 11,4 dereceye yükseldi. En düük scaklk sfrn altna 4,7 dereceyle Lüleburgazda, en yüksek scaklk 21,6 dereceyle Kocaelide hissedildi.

Ege Bölgesinde ortalama scaklk, Bodrum, Datça çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde, bölgenin dier kesimlerinde mevsim normalleri civarnda kaytlara geçti. Kasm ay uzun yllar ortalama scakl 11,3 dereceden 11,9 dereceye çkt. En düük scaklk sfrn altnda 6,7 derece Gedizde, en yüksek scaklk 27,7 dereceyle Milasta kaydedildi.

Akdeniz Bölgesinde ortalama scaklk bölgenin ky kesimlerinde, Korkuteli, Kozan, Acpayam, Isparta çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde, bölgenin dier kesimlerinde mevsim normalleri civarnda ölçüldü. Bölgenin uzun yllar kasm ay ortalama scakl 12,9 dereceyken, 14,2 dereceye yükseldi. En düük scaklk sfrn altnda 6,1 dereceyle Göksunda, en yüksek scaklk 29,2 dereceyle Samandada yaand.

- Karadeniz Bölgesinde en yüksek scaklk Artvinde

ç Anadolu Bölgesinde scaklklar, bölge genelinde mevsim normalleri civarnda hissedildi. Bölgenin kasm ay uzun yllar ortalama scakl 5,6 dereceyken, geçen ay 5,2 dereceye dütü. Bölgede en düük scaklk sfrn altnda 11,8 dereceyle Boazlyanda, en yüksek scaklk 19,2 dereceyle çankr ve Karamanda kaydedildi.

Karadeniz Bölgesinde ortalama scaklklar, nebolu, Sinop, çorum, Osmanck, çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde, Nallhan çevrelerinde mevsim normallerinin altnda, bölgenin dier kesimlerinde mevsim normalleri civarnda oldu. Bölgenin kasm ay uzun yllar ortalama scakl 8,4 dereceyken, bu yl 8,8 dereceye yükseldi. En düük scaklk sfrn altnda 8 derece olarak Bayburtta, en yüksek scaklk 27 derece olarak Artvinde kaytlara geçti.

Dou Anadolu Bölgesinde ortalama scaklk, Van, Bingöl, Mu çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde, bölgenin dier kesimlerinde mevsim normalleri civarnda tespit edildi. Kasm ay uzun yllar 4,1 derece olan ortalama scaklk, bu yl 5,3 dereceye yükseldi. En düük scaklk sfrn altna 13 dereceyle Sarkamta, en yüksek scaklk 24,4 dereceyle Malatyada ölçüldü.

Güneydou Anadolu Bölgesinde ortalama scaklk Diyarbakr, Ceylanpnar çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde kaydedildi. Bölgenin kasm ay uzun yllar ortalama scakl 11,2 dereceden, bu yl 12,4 dereceye yükseldi. En düük scaklk sfrn altnda 3,7 dereceyle Batmanda, en yüksek scaklk 30,4 dereceyle Cizrede kaydedildi.

Ana Sayfaya Git