Havalar soğudu antifirizi unutma!

Havaların soğumasıyla kışlık bakımları yapılmayan araçlar büyük risk altına girmeye başladı. Araçlarına 50 liralık antifriz eklemeyen sürücüler, 8 bin lirayı bulan masrafla karşılaşabiliyor.

Haberler 07.11.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Havalarn soumas ile birlikte araçlarda donma olaylar da ortaya çkmaya balad. Klk bakmlarn yaptrmayp araçlarna 50 liralk antifriz eklemeyen sürücüler, araçta farkl sorunlarn ortaya çkmas ile birlikte 8 bin liray bulan bir fatura ile kar karya kalabiliyor. Konu ile ilgili açklamalarda bulunan Diyarbakrn Yeniehir ilçesindeki 1inci sanayi sitesi esnaflarndan motor mekanik ustas Muhsin Körfeci, araç donmalarna kar vatandalar uyararak 50 liralk antifriz kaçanlar 8 bin liralk masrafn beklediini söyledi. Araçlarda k bakm döneminin baladn aktaran Körfeci, periyodik bakmlarn 400 lira olduunu kaydederek, vatandalarn ar masraflarla karlamamas için bakmlarn zamannda yapmas gerektiini ifade etti. Körfeci, Önümüz k, araçlarn gerekli ve ihtiyaç olan bakmlarnn yaplmas lazm. Özellikle antifriz, cam silecei ve klk lastikler gibi bakmlar araç için çok önemli. Karn ne zaman yaaca belli deil zaman zaman gaflete geliyoruz antifriz konulmuyor, araç bir anda donuyor. 50 liralk antifriz eklenmemesi nedeni ile 4 bin liralk masraf çkyor. Araç donduu zaman motor ksmnda silindir, kapak çatlyor farkl farkl masraflar da ortaya çkyor. Fren balatas, antifriz, ya bakmn gibi bakmlar yaplmas gerekiyor. Araç donarsa masraf 8 bin liraya kadar çkyor. Sürücülerin dikkatli olmasnda yarar var dedi.

TEDBR NEDEN LE YOLDA KALMADIK

Aracn klk bakma getiren Cudi Donuk, araç bakmlarn zamannda yapt için yolda kalmadn ve ar masraflarla karlamadn söyledi. Donuk, Artk k mevsimine girdik, ilerde aracmzda büyük problemler çkmasn diye gelip arabamzn bakmn ve eksikleri ne varsa tamamlyoruz. Daha önce yolda kalmadk, kalmamamzn sebebi ise tedbir almamzdr. Kn ya, su, antifriz gibi bakmn yapyoruz ki ilerde büyük masraf çkartmasn. Bazen televizyonlarda veya etraftan duyuyoruz, arabann bakmn yapmam büyük zararlar görmü diye. Küçük harcamalarla büyük bir masraftan kurtuluyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git