Havalara dikkat! Sıcakllıklar ardı sıra azalıyor

Meteoroloji'nin ardı arkasını kesmeyen uyarılarına yenisi eklendi. 14 Kasım'dan itibaren sıcaklıklar hızla düşecek.

Haberler 13.11.2016 - 15:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz günllerde Meteoroloji trafndan açklanan ve yurda giri yapmaya hazrlanan souk hava dalgas yarn itibari ile geliyor. Scaklklarn hzla düecei ve yüksek ksmlarda da kar yaaca açkland.

Marmarann dousu, Bat Karadeniz, Eskiehir çevreleri ve Egenin büyük bir bölümünde ya etkili olacak. Yalarn Balkesir çevrelerinde, zmirin kuzey kesimlerinde, çanakkelenin güneydeki ilçelerinde kuvvetli olmas tahmin ediliyor.

Yal alan boyunca yer yer güneyli rüzgarlarn kuvvetli olmas tahmin ediliyor. Scaklklarn kuzeybatdan itibaren 3 ila 6 derece dümesi bekleniyor.

Bugün Marmarann dousu, Ege ve Bat Karadeniz ile Eskiehir çevreleri ile Ankarann kuzeybat kesimlerinin saanak ve gök gürültülü saanak yal geçecei tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde ç Anadolunun dousu ve Dou Anadoluda yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte Dou Anadolunun kuzeydousunda buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

Meteorolojiden yaplan açklamada, 13 Kasm Pazar günü öleden sonra rüzgarn kuzeyli yönlere (karayel ve Poyraz) dönmesiyle birlikte 13 Kasm Pazar günü; yurdun kuzeybat kesimlerinde, 14 kasm Pazartesi gününden itibaren önümüzdeki haftann ilk yarsnda ülkemizin kuzey ve iç bölgelerinde (Marmara, Kuzey ve ç Ege, Akdenizin iç kesimleri, ç Anadolu, Karadeniz ile Dou Anadolunun kuzeyi) hissedilir derecede (5 ila 12 derece arasnda) azalaca ve mevsim normalleri altna düecei tahmin ediliyor denilmiti.

PAZARTES KARLA KARIIK YAMUR GELYOR

Pazartesi günü Karadenizin ky hattnda yalar bekleniyor. Yükselti artkça yalarn yamurdan karla kark yamura dönmesi tahmin ediliyor. Pazartesi scaklklar kuzey kesimlerde de düüyor. Karadenizde görülecek yalarn yüksek kesimlerde karla kark yamur olmas bekleniyor.

Meteorolojinin internet sitesinden alnan haritadaki bilgilere göre, dou kesimlerde baz illerimizde karla kark yamur ve kar bekleniyor.

Baz illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek scaklklar ise öyle:

Ankara: Parçal ve az bulutlu, öle saatlerinden sonra kuzeybat kesimleri saanak yal 17

stanbul: Parçal ve çok bulutlu, Sabah saatlerinden itibaren saanak yal 19

zmir: Parçal yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden saanak ve gök gürültülü saanak yal 22

Adana: Parçal bulutlu 26

Antalya: Parçal bulutlu 22

Samsun: Parçal bulutlu 24

Trabzon: Parçal bulutlu 23

Erzurum: Parçal ve az bulutlu 13

Diyarbakr: Parçal ve az bulutlu 21

Ana Sayfaya Git