Havalimanlarında "uçuş kaçırma" derdi sona eriyor

DHMİ Genel Müdürlüğünce yerli ve milli olarak geliştirilen ve bu hafta hizmete açılan mobil uygulama "Uçuş Rehberim" ile yolculara anlık bildirimlerde bulunularak "uçuş kaçırma" sorunu ortadan kaldırılacak

Haberler 19.10.2020 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet Hava Meydanlar letmesi (DHM) tarafndan yerli ve milli olarak gelitirilen mobil uygulama Uçu Rehberim ile uçu kaçrma sorunu yaanmayacak.

Ksa bir süre önce kullanma açlan uygulamayla kullanclar, Facebook Messengerdan, DHM Uçu Bilgi Sistemine mesaj, Twitterdan, @dhmiucusbilgi hesabna mention ve Turkcell Bip üzerinden DHM Uçu Bilgi Sistemi Uygulamasna mesaj göndererek uçu bilgilerine ulaabiliyor.

steyenler, mobil uygulama üzerinden sunulan günlük 2 gigabayta kadar ücretsiz internetten faydalanabilecek. Gönderilecek anlk bildirimler sayesinde yolcularn uçuu kaçrma problemleri ortadan kalkacak.

Yolcular, uçularn sosyal medya hesaplarndan da takip edebilecekler, havalimanlarndaki tüm hizmetleri cep telefonlarndan kefedebilecekler.

- Uygulama sürekli gelitirilecek

Uçu Rehberim uygulamasnn getirdii dier bir yenilik de Aracm Nerede? hizmeti. Araçlarn havaliman bölgesine park eden yolcular, bundan sonra araçlarn aramak zorunda kalmayacak.

Tüm havalimanlarnda kullanlmas hedeflenen Uçu Rehberim uygulamasyla havalimanlar içindeki younluk azaltlarak yolcularn kaybettii zaman en aza indirilecek.

Uygulamaya daha sonra eklenecek çek-gönder hizmetiyle yolcularn sorunlarna, ksa zamanda hzl ve etkili çözüm getirilecek.

Öte yandan, yerli ve milli imkanlarla yaplmas planlanan Canl Uçu Takibiyle vatandalar, uçularn anlk olarak izleyebilecekler. Ticari faaliyetler amacyla havalimanlarn kullanan yolcularn da ihtiyaçlarna hzl ve kesintisiz cevap vererek, ekonomik verimlilie katk sunulacak.

Uygulama sürekli gelitirilerek, yolcularn seyahat ve iletiim ihtiyaçlarnn çan gereklilikleri ve beklentiler yönünde yantlanmasna devam edilecek.

Ana Sayfaya Git