Havalimanlarında yeni korona virüs tedbirleri! İşte alınan kararlar

Haziran ayında başlayacak uçuşlar öncesinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Turizm Bakanlığı koordinasyonunda havalimanlarında koronavirüs tedbirleri ile ilgili bir genelge yayımladı. Genelgeye göre, maske kullanmayan yolcuların havalimanlarına kabul edilmeyeceği, karşılama ve uğurlama için gelenlerin ise terminal binasına girişlerine izin verilmeyeceği açıklandı.

Haberler 28.05.2020 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SHGM, koronavirüs ile mücadele kapsamnda havalimanlarnda uyulmas gereken kurallar ile ilgili olarak Havaliman Pandemi Tedbirleri ve Sertifikasyon Genelgesini sosyal medya hesaplarndan paylat. Genelgeye göre, havalimanlarn kullanacak olan yolcular salk otoritelerinin belirlemi olduu tedbirler ve maske gibi koruyucu donanmlarn yanlarnda bulunduracaklar. Bu kurallara uymayan yolcular havalimanlarna kabul edilmeyecek. Havalimanna gelmek için özel toplu tama servislerini kullanan yolcular, sosyal mesafe kuralna göre oturma düzenine göre seyahat ederken maskesiz araçlara binilere izin verilmeyecek. Toplu tama araçlar sürekli takip edilecek.

HAVALMANINA YOLCULARIN ATELER ÖLçÜLECEK

Yurt içi veya yurt dndan gelen ve giden yolcular terminale binasna girilerinde termal kamera veya temassz sölçerler ile ateleri ölçülecek. Refakatçi zorunluluu olan yolcularn refakatçilerinin dnda terminal binasna karlama ve uurlamaya gelen vatandalarn girilerine izin verilmeyecek. Yolcular maske takarak terminal binasna giri yapabilecekler.

RSKL BÖLGELERDEN GELEN YOLCULAR FARKLI GR VE çIKI KAPILARINI KULLANACAK

Genelgede koronavirüs nedeniyle riskli bölgelerden gelecek olan yolcular için de salk otoritelerinin belirlemi olduu tedbirlere ilaveten temas minimuma indirmek amacyla fiziki artlar elverdii durumlarda dier yolculardan farkl giri ve çk noktalar kullanm salanacak, Bu yolcularn termal kamera/ate ölçümleri terminal giriinde yaplacak. Ate, öksürük, solunum sknts olan yolcular tbbi maske taklarak havaliman salk birimlerine yönlendirilecek.

YOLCULARIN BLGLER STENECEK

Hava yolunu kullanacak yolculardan koronavirüs ile ilgili kiisel bilgiler Salk Bakanl ve gerektiinde üçüncü ülkeler ile paylalmak üzere havayolu irketlerinden istenebilecek. Yanl beyanda bulunanlar hakknda cezai yaptrmlar uygulanarak ve uçuuna izin verilmeyecek. Hava yolunu kullanacak yolculardan uçular öncesinde havayolu irketlerine Türkiye snrlar içerisinde ikamet edecekleri adres ve bilgiler de istenecek.

Ana Sayfaya Git