Havelsan devrede!

Güvenli iletişim platformu HAVELSAN ileti, kamuda kullanılmaya başlandı

Haberler 11.01.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anlk mesajlama ve arama veya haberleme uygulamas WhatsAppn zorunlu güncellemesi, Türkiyede gelitirilen HAVELSAN ileti gibi güvenli haberleme çözümlerini gündeme getirdi.

Teknolojinin gelimesi ve özellikle mobil teknolojilerin yaygnlamas siber saldrlar da artryor. Artan bu saldr tehditleri ile mobil platformlardaki iletiim ve bilgi güvenlii daha da önem kazanyor.

HAVELSAN tarafndan gelitirilen dünyann ilk ve tek beyaz kutu kriptografisine sahip güvenli iletiim ve anlk mesajlama program HAVELSAN ileti, Türkiyede önemli kurum ve kurulular tarafndan kullanlmaya baland.

HAVELSAN ileti, kulland Beyaz Kutu Kriptografi Kütüphanesi sayesinde kiisel anahtarlar yazlmsal olarak korunuyor ve anahtarlarn ele geçirilmesi engelleniyor.

lk olarak HAVELSAN bünyesinde çalanlar tarafndan kullanlmaya balanan ileti, Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakanl, Türk Silahl Kuvvetlerini Güçlendirme Vakf ve Rekabet Kurumu personelinin de kullanmna sunuldu.

HAVELSAN mühendislerinin, üniversite i birlikleri ile özgün kriptografi algoritmalar üreterek gelitirdii ileti ürününde, mevcut mobil iletiim platformlarnda yer almayan güvenlik teknolojileri bulunuyor. Sahip olduu güvenlik teknolojileri ile kurum personellerinin güvenli ekilde haberlemesine imkan veren HAVELSAN ileti, kiisel verilerin korunmasn ve görümelerin üçüncü parti kiilerin eline geçmesini engelleyerek kurumsal verilerin de güvence altna alnmasn salyor.

leti ürününde, uygulama maazalar (Google PlayStore, Apple Store ve benzeri) kullanlmadan uygulama yüklenebiliyor ve güncelleme yaplabiliyor.

HAVELSAN ileti ürünü ile kurumlarn personeli kendi aralarnda mesajlaabilirken, güvenli sesli ve görüntülü görüme gerçekletirebiliyor, medya, doküman ve lokasyon paylaabiliyor ve kurumsal gruplar aracl ile toplu görümeler yapabiliyor.

DER MESAJLAMA UYGULAMALARINDAN BR ADIM ÖNDE

HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, güvenli iletiim platformu ileti ile ilgili AA muhabirine yapt deerlendirmede, HAVELSAN iletinin, Cumhurbakanl Dijital Dönüüm Ofisi tarafndan yaymlanan Bilgi ve letiim Güvenlii Rehberinde yer alan kurumlar aras ve kurum içi iletiimin yerli ürünlerle yaplmasna ilikin kriterlere uygun olarak gelitirildiini söyledi. Nacar, ürünün güvenlii ile ilgili u bilgileri verdi:

HAVELSAN ileti, kulland Beyaz Kutu Kriptografi Kütüphanesi sayesinde yüksek seviyede yazlmsal güvenlik ile verilerin güvenli bir ekilde iletilmesini ve saklanmasn salamaktadr. Bu özellii ile ileti, güvenlik açsndan dier anlk mesajlama uygulamalarndan bir adm öne çkmaktadr. Uçtan uca iletiim güvenliini salamakla birlikte, bilgi güvenlii kapsamnda kurumlarn kendi sunucularna kurulum yapabilen ileti ürününde, iletiim güvenliine dair ekstra önlemler alnd. Merkezi yönetim paneli aracl ile kullanc ve grup yönetimi, kurumsal grup oluturma gibi ilemler kurum tarafndan gerçekletirilirken kurumlara kendi süreçlerini yönetme frsat verilmektedir.

HAVELSAN ileti, kurumlarn bünyesinde yer alan sistemler ile güvenli ekilde entegrasyon yapma desteiyle yaamakta olduumuz teknoloji çanda kiilerin hzl iletiime geçmesine ve çalma hayatnda verimliliin artmasna olanak salamaktadr.

Ana Sayfaya Git