HAVELSAN geliştirdi: İlk kez orada kullanılacak!

HAVELSAN tarafından geliştirilen, güvenlik güçlerinin görüş ve önerileriyle etkinliği artırılan Keskin Nişancı Simülatörü ilk olarak Isparta Dağ Komando Okulunda hizmete girecek. Simülatör, keskin nişancı eğitimine yeni başlayan personelin, gerçek mühimmat kullanmadan, nişan alma, mesafe tayini, dürbün ayarlama ve atış tekniklerini eğitim ortamında gerçek ekipman ile uygulamasına imkan veriyor

Haberler 19.04.2021 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk savunma sanayisi bünyesinde yazlm tabanl çözümler sunan HAVELSAN, güvenlik güçlerinin eitim ihtiyacn karlayan teknolojik ürünler gelitiriyor. Bu kapsamda, Türk Silahl Kuvvetleri envanterindeki birçok platform için simülatörler üretip kullanma sunan HAVELSAN, güvenlik güçlerinin ihtiyaçlar dorultusunda Keskin Nianc Simülatörüne imza att.

Simülatör, keskin nianc eitimine yeni balayan personelin, gerçek mühimmat kullanmadan, nian alma, mesafe tayini, dürbün ayarlama ve at tekniklerini bir eitim ortamnda gerçek ekipman ile uygulamasna imkan veriyor.

HAVELSAN, meskun mahal operasyonlaryla beraber ortaya çkan ihtiyaçlar karlamak için ksa sürede Keskin Nianc Simülatörünü gelitirdi. Simülatör, geçen sürede güvenlik güçlerinden alnan geri dönülerle daha da etkinletirildi. Simülatör ilk olarak Isparta Da Komando Okulunda kullanlacak.

GERçEK SLAH VE EKPMANLA FARKLI SENARYOLAR

Gerçek bir balistik model uygulayarak eitimde kullanlabilecek bir ürün üzerinde çalan HAVELSAN, simülasyondaki senaryolar iyiletirdi ve kullancnn istedii senaryolar sisteme entegre etti.

Simülatör sayesinde keskin nianc temel eitimleri çok daha kolay ve maliyet etkin ekilde gerçekletirilebilecek. At eitimleri halihazrda 500-600 metrelik mesafelerde yaplabiliyor. Keskin nianc eitimleri için ise güvenlii alnm çok daha uzun mesafelerde ve geni bir alanda (2-5 kilometrekare) güvenlik çemberi oluturulmas gerekiyor. Keskin Nianc Simülatörü bu ihtiyac bertaraf ederek, gerçek silah ve ekipmanla istenilen çevresel faktörler ve senaryolarda güvenli bir eitim yaplabilmesine olanak veriyor.

Ana Sayfaya Git