Hayalet şehir, termometreler herkesi korkutuyor

Kuzey Afrika sıcakları ülkeyi kasıp kavururken, nemi ile ünlü olan Mersin adeta hayalet şehre döndü. Hayalet şehre dönen Mersin halkının şehri adeta terkettiği kkalan kısmın da kendini serin ve kapalı ortamlarda geçridği gözlemlendi.

Haberler 29.06.2017 - 17:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuzey Afrika scaklar ülkeyi kasp kavururken, nemi ile ünlü olan Mersin adeta hayalet ehre döndü. Hayalet ehre dönen Mersin halknn ehri adeta terkettii kkalan ksmn da kendini serin ve kapal ortamlarda geçridi gözlemlendi.

Mersinde Ramazan aynn son günlerinde balayan scaklklar devam ederken, bugün Kuzey Afrika scaklklarnn da etkisini göstermesiyle kent adeta hayalet ehir haline döndü. Kentin en ilek caddelerinden olan Atatürk ve Silifke caddelerinde çok az sayda insan darda görülürken, sahil ise bombo kald. Meteorolojinin son verilerine göre Türkiyede scaklklar son zamanlarda normalin 6-7 derece üzerinde seyrediyor. Bugünden itibaren Türkiye genelinde önümüzdeki sal gününe kadar yüksek scaklklar gözlenecek ve scaklklar normal deerlerin 6-10 derece üzerinde olacak. Ayrca yer yer scaklk rekorlar krlacak. Kuzey Afrikadan gelen scak hava kütlesinin etkisinde kalacak olan kentler arasnda olan Mersindede vatandalar adeta kent merkezini boaltt. Kent merkezi hayalet kent gibi olan Mersinde çok az sayda insan darda görülebiliyor. Kentin en ilek caddelerinden olan Atatürk ve Silifke caddelerinde çok az sayda insan darda görülürken, sahil ise bombo kald. Darya çkan çok az sayda vatanda ise ya üstü kapal banklarda yada aaçlarnn gölgelerinin altnda güneten korundu.

çocuklar denizde ve sulama kanallarnda tehlikeye ramen serinliyor. Baz çocuklar ise Atatürk Parknda kayalklardan denize tehlikeli bir ekilde atlayarak serinlemeye çalyor. Baz çocuklar da tehlikeli ve yasak olsana ramen Devlet Su lerine ait sulama kanallarnda serinliyor. çocuklar görenlerin yürekleri azna gelirken, çocuklar ise kimseye aldr etmeden tehlikeli olmasna ramen atlaylarn sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git