Hayalindeki akülü tekerlekli sandalyeye kavuştu

Diyarbakır’da yaşayan yürüme engelli Dicle Avaşin Çelik (9), hayalindeki akülü tekerlekli sandalyesine 'Çocuklar üşümesin grubu' üyelerinin yaptığı sürprizle kavuştu.

Haberler 04.12.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesinde yaayan çelik ailesinin yürüme engelli kzlar Dicle Avainin akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyac olduunu örenen öretmenleri, sosyal medyada çocuklar üümesin grubu ile irtibata geçti. Grup üyeleri daha sonra Diclenin ailesiyle görüerek, 3 Aralk Dünya Engelliler Gününde ona sürpriz yapmak istediklerini belirtti. Sabah erken saatlerde çelik ailesinin evine akülü tekerlekli sandalyeyle gelen grup üyeleri, Dicle uyanmadan sandalyeyi baucuna koyarak odadan ayrld. Uyannca karsnda sandalyeyi gören Dicle, aknlkla ne yapacan bilemezken mutluluunu annesiyle paylat.

EN BÜYÜK HAYAL RESSAM OLMAK VE HADSEY GÖRMEK

Kendisi için yaplan bu sürpriz nedeniyle çok mutlu olduunu anlatan Dicle Avain çelik, en büyük hayalinin ressam olmak olduunu söyledi. çelik, Bugün yaadm çok güzel bir duyguydu. Okula gideceim, arkadalarmla oyun oynayacam. Koamyordum, arkadalarmla oyun oynayamyordum ama imdi bahçeye çkabileceim. Bana bunu çocuklar üümesin grubu üyeleri getirdi. çocuklar çok mutlu etmelerini istiyorum. Büyünce ressam olmak istiyorum. Benim önceden sandalyem vard ama akülü deildi. Benim hayalim ses sanatçs Hadiseyi görmek. çünkü en sevdiim ünlü o. Onu çok seviyorum dedi.

YÜKÜMÜ HAFFLETTNZ

Diclenin annesi Birgül çelik ise kelimelerle ifade edilemeyecek kadar mutlu olduunu belirterek, unlar söyledi: Dicleyi kadar mutlu ettiniz ki size ne desem azdr. Bir de benim yükümü hafifletiniz. çünkü okula kucamda götürüp getiriyordum. Özellikle lavabo ihtiyac olduunda her saat ba okulda oluyordum. Gidip gelmekten çok yoruluyordum. Bu tekerlekli sandalye getirdiiniz için size çok minnettarm. çocuklar üümesin grubuna çok teekkür ediyorum.

çocuklar üümesin grubu üyelerinden görsel sanatlar öretmeni Dilay Ylmaz, Dicle için getirdikleri akülü tekerlekli sandalyeyi takipçilerinin desteiyle aldklarn belirterek, 3 Aralk Dünya Engeliler Günü olmas sebebiyle Dicleye bir sürpriz yapalm dedik. Akülü sandalyeye ihtiyac varm. Özelikle okulda çok zorlanyormu. Arkadalar onu bir yere götürmek zorunda kalyormu. Yaad bu skntlar göz ard etmedik. Takipçilerimizden, destekçilerimizden aldmz yardmlarla akülü sandalyesini ona kavuturmay hedefledik. Hemen hazrlmz yaptk. Uyanmadan süsledik ve yatann bana koyduk. Böyle bir sürprizle uyanm olmas ayrca bizi çok mutlu etti. Tüm üyelerimize, takipçilerimize ve destekçilerimize teekkür ederiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git