Hayat Eve Sığar Çağrı Merkezi ve sosyal medya hesapları açıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından, güvenli sosyal hayatın bir parçası haline gelen ve milyonlarca kişi tarafından kullanılan Hayat Eve Sığar mobil uygulamasına yönelik, vatandaşlardan gelecek soru, görüş ve öneriler için çağrı merkezi ve sosyal medya hesabı oluşturuldu.

Haberler 10.09.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnyla mücadelede sürecinde hayata geçirilen Hayat Eve Sar (HES) uygulamasna ilikin vatandalardan gelecek soru, görü ve öneriler için çar merkezi ve sosyal medya hesab oluturuldu.

Vatandalar, HES uygulamasyla ilgili yaadklar sorun, görü ve öneriler için 7 gün 24 saat, 0850 477 04 77 numaral çar merkezini arayabilecekler. Bunun yan sra twitter.com/_hayatevesigar adresinden sorularn yöneltebilecekler.

HES uygulamasyla vatandalar, yaadklar bölgede ya da gitmek istedikleri lokasyondaki risk durumunu ve hastalk younluunu harita üzerinden görebiliyor. Uygulama ile ayrca, risk younluunun yan sra hastane, eczane, market ve duraklar gibi acil ihtiyaçlarda bilinmesi gereken yerler de vatandalarn bilgisine sunuluyor.

AKILLI ALGORTMALAR

Gelitirilen akll algoritmalar sayesinde, uygulamada yaknlarnn onaylar dorultusunda ailelerini ya da yaknlarn listelerine ekleyebilen vatandalar, onlarn da riskli bölgelerden uzak durmalarn salayabiliyor.

Türkiye Günlük Koronavirüs tablosu gibi bilgilerle seyahatlerde kullanlan HES Kodu da uygulama üzerinden alnabiliyor.

Güvenli Alan uygulamasyla vatandalar, bulunduklar mekanlardaki kii says ve riskli kii saysn da görebiliyor.

Uygulama üzerinden yaplabilecek ihbarlarla da maske, mesafe ya da hijyen kurallarna uymayan iletmelerin denetlenmesi salanabiliyor.

Ana Sayfaya Git