Hayat kurtaran kahramanlar!

UMKE ekipleri eksi 30 derecede karlı yolları aşarak hasta kadına ulaştı

Haberler 23.01.2021 - 02:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Muradiye ilçesinde yolu kar ve tipiden kapanan da köyünde rahatszlanan 68 yandaki pek Sar, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafndan zorlu bir çalmann ardndan hastaneye ulatrld.

l merkezine 120 kilometre uzaklktaki dalk alanda bulunan Güllüçimen Mahallesinde ei ve 8 çocuuyla yaayan 68 yandaki böbrek ve eker hastas Sar, aniden fenalanca ailesi ilçe merkezindeki salk ekiplerinden yardm istedi.

Kar ve tipi nedeniyle sk sk kapanan yola ambulans gidemeyince l Salk Müdürlüüne bal UMKE ekiplerine haber verildi.

Arazi artlarna uyumlu ambulans ve arama kurtarma aracyla yola çkan 5 kiilik ekip, hava scaklnn eksi 30 dereceyi bulduu bölgede i makinesinin 4 saat süren yol açma çalmasnn ardndan hastann yaad eve ulat.

lk müdahalesi evde yaplan anne pek, yaknlarnn da yardmyla sedyeye alnarak buradan ambulansa tand.

Tipinin kapatt yolda zaman zaman kara saplanan ekipler, zorlu bir yolculuun ardndan hastay Muradiye Devlet Hastanesine ulatrd.

Tedavi altna alnan pekin salk durumunun iyi olduu örenildi.

ONLAR OLMASAYDI BZ PERAN OLURDUK

Anne pekin ei Ahmet pek, AA muhabirine, k aylarnda evlerinin bulunduu bölgeye çok kar yadn ve hayatn durma noktasna geldiini söyledi.

Kar ve tipi nedeniyle yollarnn sk sk kapandn anlatan Sar, unlar kaydetti:

Eim tansiyon, eker ve böbrek hastas. Bugün çok fazla arlar olduu için hastaneye götürmek istedik. Yolumuz kapal olduu için götüremedik. Bizler de acil hastamz var diye yardm istedik. yi ki salk ekiplerimiz var. Onlar olmasayd biz perian olurduk. Allah onlardan raz olsun. Gelip eime ilk müdahaleyi burada yaptlar. Salk ekiplerimiz bir yandan salgnla mücadele ederken bir yandan milletin derdine kouyor. Onlardan çok razyz.

Ana Sayfaya Git