Hayata döndü!

Diyarbakır'da Mahmut ve Sezen Çelik çiftinin bebekleri Gökçe, yemek borusu kapalı olarak dünyaya geldi. 2 günlükken ameliyat edilen minik bebek, 55 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra sağlığına kavuştu.

Haberler 11.03.2020 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan Mahmut ve Sezen çelik çifti, ikinci kez anne-baba olma heyecanyla, dünyaya gelecek ikiz çocuklarnn hayalini kurmaya balad. Umut dolu bekleyi, çoul gebelik nedeniyle skntl bir sürece dönütü. Gebeliin 31. haftasnda acil sezaryenden sonra bebekler geliimlerini tamamlamak üzere yenidoan youn bakma alnd. Burada ikizlerden biri olan Gökçe bebein yaplan muayenesinde yemek borusunun tkal olduu anlald. Daha 2 günlükken acilen ameliyat olmasna karar verilen Gökçe bebek ve ailesi için zorlu bir süreç balad.

AMELYAT SONRASI YOUN BAKIM SÜREC BALADI

Memorial Dicle Hastanesi çocuk Cerrahisi Bölümünden Op. Dr. Taner Kamac tarafndan gerçekletirilen cerrahi ilem 3 saat sürdü. Yemek borusunun kapal olan üst ksm açlarak, nefes borusuna giren alt ksm ile baarl bir ekilde birletirildi. Ardndan Gökçe bebek, Yenidoan Youn Bakm Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet ah pek tarafndan youn bakma alnd. 55 gün youn bakmda yaam mücadelesi veren Gökçe Bebek, taburcu olarak ailesine kavutu.

BAARILI BR AMELYAT LE SALIINA KAVUTU

Yemek borusunun doutan kapal olma durumuna, tpta özefagus atrezisi denildiini belirten Op. Dr. Taner Kamac, Bu doumsal anomali 3 bin-4 bin 500 doumda bir görülebilmektedir ve birçok farkl tipi vardr. En sk görüleni Gökçenin anomalisinde olduu gibi yemek borusunun üst ucu kapal ve mide tarafndaki alt ucu ise nefes borusuna baldr. Anne karnnda iken tespit edilmesi çou zaman mümkün deildir. Doduktan sonra bebein rutin kontrollerinde mideye bir sonda iletilir. Sonda ilerletilemediinde özefagus atrezisinden üphelenilir. Gökçenin anomalisi de böylelikle ortaya çkt ve doumunun ikinci gününde ameliyata alnd. Baarl bir ameliyatla yemek borusu açlan hastamz ameliyattan 6 gün sonra sorunsuz beslemeye baladk dedi.

GELEN YOUN BAKIM ARTLARI YAAMA ANSINI ARTIRIYOR

Ameliyatn ardndan Gökçe bebein tedavisine yenidoan youn bakmda devam edildii ve sonunda da salna kavutuunu dile getiren Doç. Dr. Mehmet ah pek, Bu tür doumsal anomaliler ile doan bebeklerin yaama ans gelien tbbi ve youn bakm artlar sayesinde giderek artyor. Doduktan sonra yaptmz rutin kontroller sonras Gökçenin hastaln belirledik. Ameliyat sonras da Gökçeyi yenidoan youn bakmda, hem cerrahi hem de prematüre domu olmas nedeniyle yakndan takip ettik. Gökçe, 55 günün sonunda hem salna hem de ailesine kavutu diye konutu.

YAADIIMIZ BÜYÜK OK MUTLULUKLA SONUçLANDI

Bebeklerini yeniden mutlulukla kucana alan çelik çifti de, Bebeimiz için tek çare ameliyatt ve biz umudumuzu hiç kaybetmedik. Youn bakm tedavisi sonras ona salkla kavumann mutluluunu yayoruz. Youn bakmda her ziyaretimizde bebeimiz ile bir yetikin gibi hep muhabbet ediyorduk. Sesimize tepki verdiine defalarca ahit olduk. Tbbi müdahalenin yan sra inanç ve umudun da etkili olduuna inanyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git