Hayata dönüş!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde eşinin ayağı kayarak kucağındaki çocuğuyla Batman Çayı'na düştüğünü gören kadın da suya girdi

Haberler 18.07.2019 - 01:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde boulma tehlikesi geçiren aile, iitme engelli vatandan yardmyla sudan çkarld.

Silvan ilçesindeki tarihi Malabadi Köprüsü mevkisine ailesiyle piknik yapmak için gelen kii aya kayarak kucandaki çocuuyla Batman çayna dütü. Einin ve çocuunun suya dütüünü gören kadn da panikle suya girdi.

Ailenin sudan çkma çabasn gören Malabadi köyünde yaayan iitme engelli Hayrettin Atiz, çevredekilerin de desteiyle boulma tehlikesi geçiren aileyi sudan çkarmay baard.

Ailenin sudan çkarlma an bir vatanda tarafndan cep telefonuyla kaydedildi.

- Aileye yardm ettiim için çok mutlu oldum

aret diliyle yaadklarn anlatan 4 çocuk babas Atiz, çayda bulunduu srada babann ayann kaydn, çocuuyla suya dütüünü, sonra annenin de suya atladn gördüünü belirtti.

Bunun üzerine hemen suya girdiini, önce çocuu kurtardn, sonra çevredekilerin yardmyla anne ve babay da sudan çkardklarn aktaran Atiz, Onlara çok yakndm. Üzerimdeki kyafetlerle suya girdim. Sonra bana teekkür ettiler. Aileye yardm ettiim için çok mutlu oldum. ifadelerini kulland.

Malabadi köyü muhtar Kasm Turan da tarihi Malabadi Köprüsünü yerli ve yabanc çok sayda turistin ziyaret ettiini, özellikle hafta sonlar younluk yaandn söyledi.

Köprü ayann bulunduu alanda piknik yapan bir ailenin suya dütüünü örendiini dile getiren Turan, Atiz çok iyi yüzme biliyor. Yüzmesi mükemmel. çevredekiler hemen yardma kouyor. Atizin de büyük katksyla aile sudan çkarlyor. dedi.

Batman çaynda sk sk boulma yakalarnn yaandn, zaman zaman da su seviyesinin yükseldiini anlatan Turan, Yetkililerden boulma vakalarna kar önlem alnmasn istiyoruz. Boulma vakalarna kar acil müdahale için bir istasyon kurulabilir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git