Hayatından etkilendiği hurdacının filmini çekti

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde ziraat teknisyenliği yapan Bülent Menteşe, çöpten hurda toplayarak ailesini geçindiren ve üç çocuğunu okutan bedensel engelli Çetin Atırak'ın hayatından etkilenerek kısa film çekti

Haberler 29.01.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Yüzüncü Yl Üniversitesinde (Van YYÜ) ziraat teknisyenlii yapan Bülent Mentee, çöpten hurda toplayarak ailesini geçindiren bedensel engelli çetin Atrakn hayatndan etkilenerek ksa filmini çekti.

Teknisyenlik dnda fotorafçla da ilgi duyan Mentee, ie gittii srada çöpten hurda toplayan 34 yandaki çetin Atrak ile 11 yandaki olu Vedat gördü.

Balkçlk yaparken 2 yl önce geçirdii trafik kazas sonucu sa bacan kullanamayan Atraktan etkilenen Mentee, ksa film çekmeye karar verdi.

Mentee daha sonra birçok kez ziyaret ettii Atrak anlatt 5 dakikalk ksa filmi, 2 ayda tamamlad.

Halk arasnda çer çöp anlamna gelen, zir zibil adn verdii filmle yarmalara katlmay amaçlayan Mentee, filmi sosyal medya hesabndan da paylat.

çOCUKLARI çN VERD MÜCADELEDEN ETKLENDM

Mentee, AA muhabirine, çektii ksa filmle Atrak ve ailesinin yaad zorluklar anlatmay, onlara yardmc olmay amaçladn söyledi.

Atrakn bedensel engelli olmasna ramen çocuklar için verdii mücadeleden etkilendiini anlatan Mentee, öyle devam etti:

Atrakn çok zor bir yaants var. Ben de onun hayatn, sinemay da kullanarak görünür hale getirmek istedim. Sonra evlerine, yaamlarna tank oldum.Tam 2 ay çalma koullarnn her sürecini kaydettim. Kurgu aamasndan sonra da ksa film yaptm. Bunu yapmamn en büyük amac çetin Beyin sesini duyurmak. Umarm bu anlamda yetkililerin dikkatini çekeriz. Ayrca bu ksa film ile ödül alabilirsem aileye katkda bulunmak istiyorum.

- çOCUKLARI çN çÖPTEN HURDA TOPLUYOR

çetin Atrak ise evinin geçimini çöplerden toplad demir, plastik ve hurda malzemeleri satarak saladn ifade etti.

Bir bacan kullanamad için olu okuldan geldikten sonra çalmaya baladn aktaran Atrak, Trafik kazas sonras kendime üç tekerli motosiklet aldm. Ailemin geçimini ve 3 çocuumun eitim masraflarn karlamak için olum Vedat ile çöp toplamaya baladk. Para edebilecek her eyi toplayarak satyoruz ve ihtiyaçlarmz karlyoruz. Bülent Beye duyarllndan dolay teekkür ederiz. Sesimize ses olmak için urat. nallah sonuçlar hayrl olur.sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git