Hayırhane ile ailelerin ihtiyaçları gideriliyor

Mardin Valiliği ve Türkiye Diyanet Vakfınca, İl Müftülüğü bünyesinde kurulan Hayırhane ile bin aileye yardım ulaştırıldı

Haberler 27.06.2020 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Valilii ve Türkiye Diyanet Vakfnca, l Müftülüü bünyesinde kurulan Hayrhane ile bir ayda bin aileye yardm yapld.

Mardinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn süreci ve ramazan ay dolaysyla 11 Maysta kurulan Hayrhanede hayrseverlerin desteiyle ailelerin ihtiyaçlar karlanyor.

Cami imam ve müezzinleri ile Kuran kursu öreticilerinin tespit ettii ihtiyaç sahibi ailelere, verilen kartlarla alveri yapma imkan sunuluyor. Hayrhane ile 1 ayda bin aileye yardm gerçekletirildi.

ALELERE YARDIM

Türkiye Diyanet Vakf Mardin ube Sorumlusu ve Hayrhane yetkilisi Muhammed Koldemir, yapt açklamada, tüm yardm faaliyetlerinde ihtiyaç sahiplerine ulatrmak için kurduklar ekiplerle can gönülden çaltklarn belirtti.

Kadirinas baçlarn balarn en doru ekilde ve dorudan ihtiyaç sahiplerine ulatrmak için çabaladklarn kaydeden Koldemir, salgn hastalk sürecinde ekonomik zorluk yaayan ailelere yönelik l Müftülüü koordinesinde Hayrhane açtklarn, salgn ve ramazan ay boyunca yaklak bin aileye yardmc olduklarn bildirdi.

Ailelere 100er liralk alveri kart verdiklerini anlatan Koldemir, öyle konutu:

Hayrhanemizde gda, konfeksiyon, ayakkab ve temizlik malzemelerinin bulunduu odalarmz var. htiyaç sahibi vatandalarmz ihtiyacna göre alveri yapyor. Hayrhaneyi büyüttük. Hedefimiz 1 ay boyunca 3 bin aileye ulamak. Her bir aileyi 4 kiiden hesap edecek olursak dorudan 12 bin kiiye etki etmi olacaz.

Ana Sayfaya Git