Hayvan pazarı alanı çocuk parkına dönüştürülüyor

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi, kent merkezindeki hayvan pazarının yerini oyun alanı ve parka dönüştürüyor.

Haberler 21.07.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çal Mahallesindeki Milli Egemenlik Anadolu Lisesinin yannda bulunan, görüntü kirlilii ve kötü kokuya neden olan hayvan pazarnn Gökçeba beldesi yolundaki yeni yerine tanmasyla hem mahallelinin hem de çocuklarn yüzü güldü.

Belediye Bakan Vekili Ceyhun Dilad Taknn talimatyla eski hayvan pazarnn arazisinin, oyun alan ve yeil alann bulunaca parka dönütürülmesi için çalma balatld.

çalmalar yerinde inceleyen Takn, gazetecilere yapt açklamada, gelecein teminat çocuklarn yüzünü güldürebilmek için çalmalarn devam ettirdiklerini söyledi.

Eski hayvan pazarnn kentin orta yerinde bulunduunu anmsatan Takn, Uzun zamandr kirlilik ve koku oluturan ehrimizin problemlerinden biriydi. çok ükür, bunu kaldrdk ve hem hayvan tüccarlar hem alclar açsndan modernize edilmi bir alan olan hayvan borsasna tadk. Herhangi bir skntmz yok. çok ükür, iler güzel gidiyor. diye konutu.

Takn, çocuklarn mutluluunun kendi mutluluklar anlamna geldiini belirterek, eski hayvan pazarnn yerine oyun alan ve park oluturmak için balattklar çalmalarda sona geldiklerini vurgulad.

Buras iki parçadan oluuyor. lk parçasn bitirmek üzereyiz, ikinci parçasna üst alanda devam edeceiz. Hem mahallemize hem çocuklarmza güzel bir alan oluturduumuzu düünüyorum. diyen Takn, vatandalarla sk sk bir araya geldiklerini ve sorunlarna çözüm bulma gayretinde olduklarn kaydetti.

- Her taraf prl prl oldu

Torunuyla parka gelen brahim Alevcan da uzun yllardr kendilerini rahatsz eden eski hayvan pazar alannn çocuklarn elenebilecei alana dönütürüldüünü söyledi.

Belediyenin güzel çalmalara imza attn anlatan Alevcan, unlar belirtti:

Kendilerine teekkür ediyoruz, Allah raz olsun. çocuklarmz ve torunlarmz için güzel bir elence alan oldu. Eskiden hayvan pazaryken rahatsz oluyorduk ama imdi öyle bir rahatszlmz yok çok ükür. Belediye Bakan Vekilimiz sayesinde her taraf prl prl oldu.

lçe sakinlerinden Abdullah Karay da kendilerini yllarca rahatsz eden alanda imdi çocuklarn mutluluuna ahit olacaklarn dile getirdi.

Buras daha temiz ve güzel bir alana kavutu. Hayvan pazarnn kalkmasn istiyorduk. Eskiden belediyeye defalarca bavurmamza ramen hayvan pazar kalkmad. ifadelerini kullanan Karay, bu arazinin oyun alan ve parka dönütürülmesinin sevindirici olduunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git