HDP önünde gerginlik!

HDP'li milletvekilleri, Şırnaklı kadınların teröre tepki eylemini engellemek istedi

Haberler 16.10.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta, yaknlar PKK tarafndan kaçrlan ailelerin, HDP il binas önündeki eylemi 6nc haftasnda da engellendi. Aileler, basn açklamas yaptklar srada, aralarnda HDP rnak milletvekilleri Nuran mir ve Hüseyin Kaçmazn da olduu grubun engeliyle karlat. Aileler, eylemlerine engelleme giriimlerine ramen devam etti.

IRNAK-rnakta çocuklar ve yaknlar PKK tarafndan kaçrlan aileler, ehit Üstemen Mehmet Esin Caddesinde gerçekletirdikleri yürüyüün ardndan HDP l Bakanl önüne gelerek protesto eylemi yapt. Youn güvenlik önlemleri altnda ellerinde Türk bayraklar ile HDP il binas önüne gelen kadnlar, PKKya ve HDPye tepkilerini dile getirdi. Ellerinde Türk bayraklaryla rnakl kadnlar hesap soruyor Teröre geçit yok yazl dövizler ve PKKl teröristlerce daa kaçrlan çocuklarnn fotoraflarn tayan aileler, Kahrolsun PKK ehitler ölmez, vatan bölünmez sloganlar att.

EYLEM YAPMAK STEDLER

rnakl kadnlarn bu haftaki eylemi de yine HDPliler tarafndan engellenmek istenildi. HDP il binas önüne gelen kadnlar, aralarnda HDP rnak milletvekilleri Nuran mir ve Hüseyin Kaçmazn olduu grubun engeliyle karlat. Parti binasndaki ses sistemiyle yüksek tonda müzik çalp, slogan atarak yaplan engellemeye ramen kadnlar, HDP il binas önünde teröre tepkilerini dile getirdi.

1989 ylnda PKK tarafndan ehit edilen güvenlik korucusu mam Salih Bildikin kz Besra Bildik, ehit kz olmaktan gurur duyduunu ifade ederek, ehit kz olmaktan gurur duyuyorum. Gözya artk dökülmesin. Bu vatan, bu bayrak hepimizin. Artk anneler alamasn. Bu annelerin çocuklar artk götürülmesin. Bizim gibi kzlar yetim kalmasn. Kimse esiz kalmasn. Gözya dökülmesin. Bizim isteimiz bu. Hepimiz kardeiz dedi.

Hayde Bildik, güvenlik korucusu babas Abdullah Bildikin 1998 ylnda terör örgütü tarafndan ehit edildiini ifade ederek, Kan dökülmesin anneler alamasnlar istiyorum. Artk kan dursun. Bu süreç bitsin artk. Ben çocukluumu yaamadm. Babasz büyüdüm. Artk çocuklar babasz büyümesin. Yeter artk. Bu kann durmasn istiyorum. Yeter artk diye konutu.

Ana Sayfaya Git