HDP'de son dakika 2 vekil hakkında işlem

HDP'de son dakika yaşanan arbede de 2 milletvekilinin vekillikleri düşürüldü. HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ile HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın milletvekillikleri “devamsızlık” nedeniyle düşürüldü

Haberler 28.07.2017 - 01:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPde son dakika yaanan arbede de 2 milletvekilinin vekillikleri düürüldü. HDP Van Milletvekili Tuba Hezer Öztürk ile HDP rnak Milletvekili Faysal Saryldzn milletvekillikleri devamszlk nedeniyle düürüldü

Genel Kurulda Ak Parti, oylamann açk yaplmas talebinde bulundu. Bu talebin daha önce gelmesi nedeniyle gizli oylama talebi ileme alnmad. Öztürk ve Saryldzn ekim, kasm ve aralk 2016da beer birleimi aan devamszl nedeniyle milletvekilliinin düürülmesi yönündeki TBMM tezkeresi ayr ayr oyland. Öztürkle ilgili oylamaya 344 milletvekili katld. 324 kabul oyu, 20 ret oyu verildi. HDPliler sra kapaklarna vurarak karar protesto etti. Az sayda CHP milletvekilinin de oylamaya katld görüldü. Ardndan Saryldzla ilgili oylamaya geçildi. 357 milletvekilinden 328i kabul, 29 ret oyu verildi.

Milletin vekiliyiz

Kararn açklanmasnn ardndan söz alan HDP Grup Bakanvekili Filiz Keresteciolu, SMSle çarlp, koa koa geldiniz. Bo braktnz Meclisi bir anda iki milletvekillinin vekilliini düürmek için doldurdunuz. Bu da size eref madalyas olsun ifadesini kulland. Keresteciolu, TBMMnin internet sitesinden daha dakika geçmeden Saryldz ve Öztürkün isimlerinin çkarldn belirterek, Bunun da ne kadar hesapl, kitapl Oyun olduunu gösterdiini öne sürdü. Bu ülkede siyaset yapmaya, demokratik siyaseti sürdürmeye devam edeceklerine deinen Keresteciolu, unlar kaydetti:

Bu ülke için hiçbir ey yapmayp kendileri için yapan vekillerin bulunduu atmosferde milletvekillikleri düürülse bile biz milletin vekiliyiz. Bunu böyle bilin, millet nezdinde bizlerin vekillii asla düürülemez. ster cezaevine koyun, ister yarglayn, ister milletvekilliini düürün bunlar sadece sizlerin tarihinize kirli madalya olarak geçecek, bizde ise demokrasi mücadelesi olarak anlacak.
Ana Sayfaya Git