HDP'de son dakika tutuklama! İl Eşbaşkanları tutuklandı

HDP'de son dakika tutuklama HDP Antalya il eş başkanları düzenlenen PKK operasyonları sonrasında haklarında çıkartılan yakalama kararı akabinde bugün tutuklandı.

Haberler 25.08.2017 - 16:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPde son dakika tutuklama HDP Antalya il e bakanlar düzenlenen PKK operasyonlar sonrasnda haklarnda çkartlan yakalama karar akabinde bugün tutukland.

Antalya Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü (TEM) ekipleri PKK terör örgütünün, 15 Austos kurulu yl dönümü öncesi sokak eylemleri hazrlnda olduu bilgisine ulam, TEM ekipleri, PKKnn mahalli alan gençlik, illegal ve açk alan yapsna yönelik Antalya, stanbul, Diyarbakr, Bursa ve Kayseride e zamanl operasyon düzenlemiti.Operasyonda, HDP Antalya l Ebakanlar hsan Nergis ve Songül arkl ile 2 avukatn da bulunduu 23 kii gözaltna alnrken HDP il, ilçe örgütleri ile gözaltna alnan üphelilerin evlerinde aramalar yaplmt. Aramalarda çok sayda PKK doküman, bölücü ba Abdullah Öcalan posterleri ve resimler ve dijital veriler ele geçirilmiti.

Terörle Mücadele ube Müdürlüündeki sorgular tamamlanan 23 kiiden gençlik yaplanmasn oluturan 12 kii önceki gün adliyeye sevk edilmi ve 5 kii tutuklanrken 7 kii adli kontrol artyla serbest braklmt.

TEMdeki sorgulamalar tamamlanan aralarnda HDP Antalya l Ebkanlar hsan Nergis ile Songül arklnn da bulunduu 5i kadn 11 üpheli dün adliyeye sevk edildi. üphelilerden 6s tutuklanrken 6s adli kontrol artyla serbest brakld. Tutuklananlar arasnda hsan Nergis ile Songül arklnn da bulunduu bildirildi.

Ana Sayfaya Git