HDP'li grup belediye personeline saldırdı

Van'da "Hoşgeldin Bebek" projesi çalışması yürüten Gürpınar Belediyesi hizmet aracı ve personeline, HDP'nin seçim aracında bulunan kişilerce saldırıda bulunuldu

Haberler 19.06.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda Gürpnar Belediyesi hizmet arac ve personeli, HDPnin seçim aracnda bulunan kiilerin saldrsna urad.

lçede yürütülen Hogeldin Bebek Projesi kapsamnda yeni bebei olan annelerin yanlarnda olduklarn göstermek için aileleri ziyaret eden belediye ekiplerine, Savack Mahallesinde HDPnin seçim aracndaki kiilerce saldr gerçekletirildi.

Arac zorla durdurup belediye personeline sözlü saldrda bulunarak fotoraf çeken kimlii henüz belirlenemeyen kiiler, araçtaki Hogeldin Bebek paketlerine de zarar verdi.

HDP seçim aracndan inen zanllar, daha sonra kapsn açmaya çaltklar araçtaki belediye ekiplerine saldrmak istedi.

Bunun üzerine zarar verilen malzemeleri de brakarak olay yerinden uzaklaan belediye personeli, Gürpnar Emniyet Müdürlüüne giderek saldrganlardan ikayetçi oldu.

- Olayn failleri adaletten kaçamayacak

Gürpnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Osman Doramac, yapt açklamada, demokrasinin kurallarn kullanarak siyaset yapamayanlarn, milletin onlarn gerçek yüzlerini görmelerinin ardndan belediyenin millete hizmet yolunda yapt en güzel ve en masum projesi olan Gürpnara Hogeldin Bebek paketlerini yamaladn söyledi.

Millete yaplan hizmeti içine sindiremeyen, demokrasiden nasibini almam bu zihniyetin, milletin en büyük sorunu olduunu vurgulayan Doramac, öyle konutu:

Demokrasi nidalaryla demokrasiyi ortadan kaldrmaya yönelik eylemleriyle kelimenin tam manasyla milleti terörize edenler artk amaçlarna ulaamayacaklar. Bu millet bunlara artk yeter diyerek 15 Temmuz ruhuyla kendi iradesine sahip çkacaktr. Bu devlet üç be kendini bilmeze pabuç brakmaz. Herkes yaptnn karln alacak, vandallk kimsenin yanna kar kalmayacak. Konu adli makamlarda yarg sürecindedir. Olayn failleri nereye kaçsalar da adaletin elinden kaçamayacaklardr. Biz tüm birimlerimizle ciddi bir ekilde çalmalarmz sürdürüyoruz. Hepsi yakalanp yargya teslim edilecektir. Gürpnarllar rahat olsun, haklarn korumak en önemli görevimiz.

- Belediye personeli yaananlar anlatt

Saldrya urayan belediyenin kadn personeli, olay srasnda çok korktuklarn, bu kiilerin hiçbir deer yarglarnn olmadn anladklarn, halen saldrnn okunu yaadklarn ve üzerlerinden atamadklarn ifade etti.

Proje kapsamnda her gün düzenli olarak mahalleleri gezen belediye personeli, olay öyle anlatt:

Hogeldin bebek paketlerini datmak için belediyeden çkmtk. Baz evlere hediyelerimizi dattktan sonra bir anda HDPnin seçim aracndaki kiiler aracmzn önünü kesti. Ne olduunu anlayamadk. Hemen fotoraflarmz çekip, bizlere sözlü saldrda bulunmaya baladlar. Ne yapacamz bilemedik. Önümüzü kapattklar için bir yere gidemiyorduk. Daha sonra aracmza yanaarak kapy zorlamaya ve ellerini açk pencereden içeri sokarak paketleri talan etmeye baladlar. Yaplan saldry ahlakszca buluyor ve knyoruz.

Ana Sayfaya Git