HDP'nin İl Genel Meclisi eski üyesine 2 suçtan tutuklama

Siirt'te, HDP'nin İl Genel Meclisi eski üyesi İdris İlhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen İlhan, çıkarıldığı mahkemece 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet' suçlarından tutuklandı.

Haberler 28.09.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte, HDPnin l Genel Meclisi eski üyesi dris lhan, sosyal medya hesabndan yapt paylam nedeniyle gözaltna alnd. Adliyeye sevk edilen lhan, çkarld mahkemece terör örgütü propagandas yapmak ve Sermaye Piyasas Kanununa muhalefet suçlarndan tutukland.

L GENEL MECLS ÜYES

Siirt Cumhuriyet Basavclnca sosyal paylam sitesi Twitterdaki hesabndan 13 Austosta, Dolar yükseldii için batmyoruz, battmz için dolar yükseliyor. Dolar: 7.15 yazan, HDPnin l Genel Meclisi eski üyesi dris lhan hakknda soruturma balatld. lhan, dün gözaltna alnrken, ifadesinde, Yukardaki yazy paylamamdaki tek amacm, 80 milyon insan ilgilendiren ekonomik bir deerlendirmedir. Herhangi bir manipüle amacm yoktur dedi. Adliyeye sevk edilen lhan, çkarld Siirt Sulh Ceza Hakimliince terör örgütü propagandas yapmak ve Sermaye Piyasas Kanununa muhalefet suçlarndan tutuklanarak, cezaevine konuldu. dris lhann avukatnn tutuklama yerine adli kontrol talebi ise reddedildi.

Ana Sayfaya Git