HDP'ye bağımsızlık çağrısı! Ahmet Türk açıkladı

HDP'ye bağımsızlık gazı başlığı geçtiğimiz gün yankıladı. PKK'ya her bulduğu fırsatta yardım elini uzatan batıdan HDP'ye çağrı yapıldığı iddia edildi. Mardin Belediyesi’nin görevden uzaklaştırılan eski başkanı Ahmet Türk, Rudav'a çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberler 17.06.2017 - 03:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPye bamszlk gaz bal geçtiimiz gün yanklad. PKKya her bulduu frsatta yardm elini uzatan batdan HDPye çar yapld iddia edildi. Mardin Belediyesinin görevden uzaklatrlan eski bakan Ahmet Türk, Rudava çok çarpc açklamalarda bulundu.

HDP Milletvekili Altan Tan, geçtiimiz günlerde yapt açklamada, 2015te Güneydouda yaanan hendek terörünün bir yerlerden gelen talimatla balatld itirafndan bulunmutu. Türkiye üzerinde oynanan oyunlar ortaya koyan benzer bir itiraf da, terör soruturmas ve davalar kapsamnda görevden uzaklatrlan Mardin Büyükehir Belediyesinin eski bakan HDPli Ahmet Türkten geldi.

Büyükelçilerden özerklik sorusu

Kürt haber sitesi Rudawa konuan Türk, PKK, PYD, FETÖye kucak açan Batl ülkelerin provokatörlüünü ortaya koyan çarpc açklamalar yapt. HDPlilerle Ankaradaki büyükelçilerin bir araya geldiini belirten Türk, Görümelerde birçok konu konuuldu. Neden özerklik isteyip bamszlk istemediimizi de soruyorlard dedi.

ABD VE RUSYAYA GÜVENEMEYZ!

Süper güçlerin menfaatleri dorultusunda hareket ettiini söyleyen Türk, Onlara güven olmaz. Türkiyeyi, Ortadounun büyük bir aktörü olarak görüyorlar ve Kürtler için asla Türkiye ile ilikilerini kesmezler. imdi Kürtleri destekliyorlar ama 4 yl sonra nasl bir politika izleyecekler bilemeyiz. Kürtler içerde bir statüye sahip olmal. Dorusu Kürtlerin devlet ina etmek için bir tekilatlanmas yok diye konutu.

Ana Sayfaya Git