Helal sana Arzu hoca

Diyarbakır’da lise ikincisi sınıf öğrencisi olan ve gözleri çok iyi görmeyen Yusuf Savur, okulda açlıktan bayılıp kolunu kırdı Çatısı olmayan harabe bir evde yaşayan öğrencisine yardım etmek için kolları sıvayan öğretmen Arzu Taşlı, yardımseverlerin de desteği ile Savur ailesinin evini yeniledi

Haberler 17.06.2019 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda açlktan baylp kolu krlan örencisinin evine ziyarete giden öretmen Arzu Tal, yklmak üzere olan evi görünce kollar svad. 3 kattan oluan ve çats olmayan evi yaanabilir hale getiren Arzu öretmen, insanlk ölmemi dedirtti.

Diyarbakrda Fatih Anadolu mam Hatip Lisesi 2nci snf örencisi Yusuf Savurun okul koridorunda yrtk ayakkabsyla yürüdüünü gören öretmen Arzu Tal, örenci ile ilgili aratrmalara girdi.

Öretmenin duyarll dram ortaya çkard

Örencisinin maddi durumunun kötü olduunu örenen Arzu öretmen, Yusuf ile alveri yaparak eksiklerini giderdi. Arzu öretmenin izinli olduu bir gün okulun spor salonunda olan balkonda açlktan dolay ba dönerek düen Yusuf Savurun kolunun krldn duyan Arzu öretmen, apar topar Savuru evinde ziyarete gitti. Öretmen Arzu Tal, iki gözlü harabe halinde olan evi görünce gözlerine inanamad. Trafik kazas geçirdikten sonra yataa baml kalan baba Mehmet Savurun evi geçindiremedii, dier 6 kardein de yine ayn ekilde geçim sknts yaadn gören Arzu Tal, anne erife Savurdan tüm detaylar örendi. Görme engelli örencisi Yusufun ve ailesinin yaad içler acs durum karsnda gözyalarna boulan Arzu Tal, aile için harekete geçti. Arzu öretmen, yklmak üzere olan çatsz evin onarm için arkada Ebru Canpolat ile kap kap dolamaya balad. Topladklar paralar ile yaklak 1 ay süren inaat çalmalarnda Yusuf Savur ve ailesinin yaad ev iki oda haline getirilerek, daha önce birleik olan banyo ve tuvalet ayrld. Eve yeni bir mutfak, banyo, tuvalet yaptrld. Arzu Tal, evde çökme tehlikesi bulunan merdivenlerin de yaplmasn salayarak, eve yeni eyalar aldrd.

Örecisi Yusufun yaadklarn sorgulad

Örencisi Yusuf ile ailesinin yaad ortam hayatna dokunarak tamamen deitiren Arzu öretmen, yine hayrsever arkadalarnn yardmyla ailenin gda ve giysi ihtiyaçlarn da karlad. Arzu öretmen öncülüünde hayrsever vatandalar tarafndan yklp yeniden yaplan ve eyalar alnan Yusuf ve ailesi, yeni yuvalarn görünce gözlerine inanamad. Yusuf yeni evinde ailesiyle beraber huzurlu bir ekilde yaamann sevincini yaarken, Arzu öretmen aileye maa balanmas için çalmadk kap brakmad. Ailenin sosyal haklarn bilmedii için bakm ve yoksulluk ücreti yardmn almadn belirleyen Arzu Tal, yatalak babas ve görme engelli Yusufun bakm ücreti ve yoksulluk yardm almalar için Sosyal Hizmetler l Müdürlüüne müracaatta bulundu. Sonunda felç olan baba için gelen maa sevinci ailenin mutluluunu ikiye katlad. Evlerinde tertemiz bir hayat sunmaya balayan ailenin mutluluu gözlerinden okundu. Yusuf, öretmeni Arzu Tal, Ebru Canpolat ve destek çkan herkese teekkür ederek, kendisinin de öretmen olacan ve kendi durumunda olan ailelere yardm eli uzatacan söyledi.

Yusufa dokunduk, inallah baka Yusuflara da dokunuruz

Örencisi Yusuf Savurun okulda baylarak kolunun krlmasyla her eyin baladn belirten Arzu Tal, hayatlarna dokunu yaptklarn söyledi. Tal, Ben Yusufun ders öretmeni deilim, Yusuf ile kat nöbetçisi iken tantk. Koridorda ba önüne eik sallana sallana gelirken tantm. Daha sonra aramzda duygusal bir ba geliti, sonrasnda izinli olduum bir gün Yusufun düüp kolunu krdn örendim. O zamana kadar Yusufun evine gelmemitim, buna istinaden kolu krld için evine geldim. Her ey spontane geliti, Allah güç verdi altndan kalktk. Yusufun evi harabeydi, düz bir ev olsayd yapmak daha kolayd. Bu evin bütün duvarlarn ykp yeniden yapmak bizim için inanlmaz bir çaba gerektirdi. Allah bize o gücü verdi, hiç ylmadan ve yorulmadan herkesin kapsn çaldm, hiç çekinmeden herkesten yardm istedim. Sa olsun bütün arkadalarm kotular. Onlar olmasayd ben yapamazdm, onlarn yardmyla da biz bir hayata dokunu yaptk. Yusufa dokunduk, inallah baka Yusuflar da görürüz. Ne diyeceimizi çok bilmiyorum aslnda, Yusufa her baktmda gözlerim dolu dolu oluyor dedi.

Yusuf öretmen olup kendi gibi ailelere yardm edecei sözünü verdi

Arzu öretmen, örencisi Yusuf Savurun kendisi gibi ailelerin hayatna dokunaca ve öretmen olacan söylediini kaydederek, Yusuf okuldan ayrlacam duymu ve geldi, onunla koridorda sarldk birbirimize, bana okuyup öretmen olacan ve kendi gibi ailelere yardm edecei sözünü verdi. Evi yaptktan sonra ben de bütün eyalar getirdim teslim ettim. Siz yerlein dedim, biz sizi ziyarete geleceiz demitim. Bayramn birinci günü öle saatlerinde hazr kurulu evlerinde ziyaret ettik. çok mutluydular, biz onlara yeni bir ev yapmadk, biz onlara hayata güven duygusu ve hayata tutunabilme gücü verdik. Biz onlara artk varz cümlesini kurmay örettik. Bütün öretmen ve hayrsever arkadalarma sesleniyorum, Yusuf gibi insanlar etrafmzda çok var, Yusuf bir ilk deil sonda olmayacak. Kimse sesiz kalmasn, kurtarabildiimiz her hayat bu ülkenin geleceidir. Yusuf geleceimizin aydnlk neferi olacak. Biz Yusufu görmezden gelseydik belki topluma zararl bir birey haline gelecekti, para kazanma yollarn baka yerlerden bulacak, hrszla veya uyuturucu maddeye gidecekti. Bana belki birçok ey gelecekti ama uan gelecee umutla bakyor. Yusuf elinden tutan birilerinin olduunu biliyor, bunu lütfen herkes yapsn diye konutu.

Yusuf Savur ise yeni evinin çok güzel olduunu ve yardm edenlere çok teekkür ettiini söyledi. Savur, Okulda kolumu krnca hocalar ziyarete geldi, evimizin harabe gibi olduunu görünce evi yapmaya baladlar. imdi evimiz çok güzel, her eyi yaptlar. Öretmen olup yardm edeceime söz veriyorum. Hepsinden Allah raz olsun, evim güzelletii için çok mutluyum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git