Hem çobanlık yapıyorlar hem ders çalışıyorlar

Van'ın Erciş ilçesinin Çelebibağ Mahallesi’nde yaşayan 7'nci sınıf öğrencisi 3 arkadaş, hayvancılık yapan ailelerine destek olmak için çobanlık yapıyor. Genç çobanlar, işlerini yaparken, eğitimlerini de aksatmıyor. Cep telefonlarından EBA'ya bağlanan Eren Keklik, Mert Aslan ile Emin Ceylan, canlı derslere katıldıklarını, doğada sessiz ortamda bulundukları için de daha iyi anladıklarını söylüyor

Haberler 21.04.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçe merkezine yaklak 10 kilometre uzaklktaki çelebiba Mahallesinde yaayan ve Selahattin Eyyubi Ortaokuluna giden 7nci snf örencileri Eren Keklik, Mert Aslan ile Emin Ceylan, yüz yüze eitim olmamas nedeniyle hayvanclk yapan ailelerine destek olmaya çalyor.

Her gün sabah saatlerinde koyunlarn alarak, mahalleye 6 kilometre uzaklkta bulunan Madavank Tepesine gelen 3 arkada, hayvanlar otlarken, cep telefonlaryla da EBAya balanp, derslerini takip etmeye çalyor.

Doada sessiz ortamn kendilerine büyük kat saladn ve anlatlan dersleri daha iyi anladklarn belirten örencilerden Mert Aslan, Günün büyük bölümünü merada geçiriyoruz. Hem koyunlarmz otlatyoruz hem de derslerimizi takip ediyoruz. u ana kadar hiçbir sknt yaamadk. Yaptmz iten de keyif alyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git