Her Eve Bir Kedi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezince 5 yıl önce başlatılan "Her evde bir Van kedisi" kampanyasına hayvanseverlerin ilgisi her geçen yıl artıyor. Günde ortalama 500-600 ziyaretçi ağırlayan merkez yurt içinden taleplerin ancak yüzde 5'ini karşılayabiliyor.

Haberler 20.09.2018 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüzüncü Yl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Aratrma ve Uygulama Merkezince 5 yl önce balatlan Her evde bir Van kedisi kampanyasna hayvanseverlerin ilgisi her geçen yl artyor. Günde ortalama 500-600 ziyaretçi arlayan merkez yurt içinden taleplerin ancak yüzde 5ini karlayabiliyor.

Van kedisi cana yaknl, beyaz ve ipeksi kürkü, aslan yürüyüü, tilkininkine benzeyen uzun ve kabark kuyruu, deiik göz renkleri ve suya dükünlüüyle kentin en önemli deerleri arasnda bulunuyor.

HER EVE BR KED

YYÜ Van Kedisi Aratrma ve Uygulama Merkezince neslin sürekliliinin salanmas ve korunmas çalmalar kapsamnda be yl önce balatlan Her evde bir Van kedisi kampanyasna ilgi giderek artyor. Kentin en önemli canl kültür miras olma özelliini tayan kedileri evlerinde beslemek isteyen vatandalar, merkeze bavuruyor. Kampanya kapsamnda 2017de merkeze ülkenin farkl illerinden bavuran vatandalar 150 kediyi sahiplenirken, bu yln 9 aynda say 200e ulat.

Ana Sayfaya Git