Her yıl bayrak asarak anıyorlar

Şırnak'ın Güneyce köyü Berman mezrasında 33 yıl önce PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu eşi, babası ve yeğenlerinin de aralarında bulunduğu 12 yakını şehit olan Şehmuz Güngör, her yıl dönümünde katliamın yaşandığı eve Türk bayrağı asıyor

Haberler 23.09.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Güneyce köyü Berman mezrasnda 33 yl önce PKKl teröristlerin saldrs sonucu ailesinden 4ü çocuk, 6s kadn 12 kiiyi kaybeden ehmuz Güngör (59), her yl dönümünde katliamn yaand eve Türk bayra asyor.

Merkeze bal Gabar Da eteklerindeki Berman mezrasnda 21 Eylül 1987de PKKl teröristlerin saldrsnda yaknlarn kaybeden ehmuz Güngör, her yl dönümünde babaevine Türk bayra asarak hem kaybettii sevdiklerini anyor hem de terör örgütünü lanetliyor.

Güngör, katledilen ei Huhe ve yengesi Eminenin hamile olduunu, babas Rfat Güngörün ise atee verilen evde diri diri yakldn anmsatt.

Saldrdan ans eseri o gün baka yerde misafir olduu için kurtulduunu aktaran Güngör, geçen 33 yla ramen katliamn unutulmadn, olayn unutulmamas için gelecek nesillere de aktaracaklarn bildirdi.

BU BAYRAK, BU DEVLET HEPMZN

Her yl dönümünde Türk bayra astn ve ehit yaknlarn andn dile getiren Güngör, öyle devam etti:

Bu bayra buraya asarak çoluk çocuumuza da bir ders vermeyi amaçlyorum. Biz her zaman terör örgütünü lanetliyoruz. 33 yl deil 50 yl da geçse ömrüm olduu sürece her yl buraya gelip bu bayra asacam. çünkü biz bu bayran altnda, bu devletin içinde yayoruz. Bu bayraa ve devlete ihanet etmemek için tek bamza da olsak mücadelemize devam edeceiz. çünkü bu bayran sahibi biziz. Bu bayrak hepimizin bayra. Bu devlet hepimizin devleti

Güngör, Teröristler evimizi atee verdi. Sonra babam saken atein içine attlar. Bunlar unutmam mümkün deil. Terör örgütünü lanetliyoruz. Terör örgütünün amac milleti bu devlete düman etmektir. diye konutu.

ehit Rfat Güngörün yeeni ehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Bakan Mehmet Güngör de terör örgütünün katliamn knamak için olayn yaand yere geldiklerini belirtti.

Terör örgütü PKKnn genç yal kadn demeden katliamlarn Kürt kökenli vatandalara yaptn da vurgulayan Güngör, konumasn öyle sürdürdü:

Terör örgütünü lanetliyoruz, knyoruz. Hiçbir zaman emellerine ulamayacaklardr. Türkiye Cumhuriyeti devletimiz güçlüdür. Güçlü bir ülkeyiz. Sayn Cumhurbakanmzn ve çileri Bakanmzn terörle mücadele konusunda kararl olduklarn bir kez daha dünyaya gösterdik. Artk terör örgütü eskisi gibi katliamlar yapmaya frsat bulamyor. Terör örgütü mutlaka bitecektir. Artk bölgemizde huzur, güven var. Terörle mücadelemize kanmzn son damlasna kadar devam edeceiz.

21 Eylül 1987de PKKl teröristlerin saldrsnda ayn aileden Rfat (80), Emine (70), Sait (35), Behiye (32), Narinç (35), Huhe (34), Hizne (33), Emine (20), Azime (15) Hülya (4), Abdulcebar (2) ve Sacide Güngör (2) katledilmi, Fettah Güngör (6) ise ar yaralanmt.

Ana Sayfaya Git