Hiçyoktan öldürüldü

Öldürüldükten sonra tacizi engellediği ortaya çıktı, ailesinin evi taziyeye gelenlerle doldu

Haberler 09.04.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 13 yandaki G.S.nin fotorafn çektii iddiasyla bir grup tarafndan dövülüp bçaklanarak sokaklarda gezdirildikten sonra kan kaybndan ölen Ergün Arslann (40) fotoraf çeken kii olmad ve tacizi engellemeye çalt ortaya çknca, ailesinin evi taziye ziyareti ve destek için gelenlerle doldu. Ei Azize Arslan, Taziyemiz devam ediyor, sevenlerimiz çok. Öyle bir durum olsayd kimse bizim kapmz açmazd. Ben kendim bile gözya dökmezdim. Eim hayvanseverdi. Ben idam ve adalet istiyorum, bu iin peini de brakmyorum dedi.

Olay, 3 Nisan günü akam saatlerinde Sur ilçesindeki Anzele Parknda meydana geldi. Ergün Arslan, parkta G.S. adl kz çocuunun fotorafn çektii iddiasyla, bir grup tarafndan 3 yerinden bçakland. Dövülüp yaral halde sokaklarda gezdirildii anlar güvenlik kamerasna yansyan Arslan, kaldrld hastanede kan kaybndan yaamn yitirdi. Ergün Arslan kentte topraa verildi

Olayla ilgili balatlan soruturma kapsamnda polis tarafndan gözaltna alnan 7 kiiden Baran Eren (23) ile S.D. (16) ve E.H.T. (16) tutukland.

Soruturma kapsamnda tacize urad iddia edilen G.S.nin de ifadesine bavuruldu. G.S.ye Ergün Arslann resminin gösterildii, fotoraf çekenin Ergün Arslan olmadn söyledii belirtildi. Arslann kardei Süleyman Arslan da olaydan sonra kendisini farkl biri olarak tantp gittii mahallede çevredekilerle konutuunu, aabeyinin kzlara laf atanlara tepki gösterince çkan arbedede öldürüldüünü örendiini söyledi.

EVE GELP GDENLER VAR, DESTEK VERYORLAR

Gerçek ortaya çknca Arslan ailesinin evi taziye ziyareti ve destek için gelenlerle doldu. Arslann kardei Süleyman Arslan, u an evimizde taziyemiz devam ediyor. Bizde taziye yerleri 3 gün sürer ama devam ediyor. Eve gelip gidenler var, destek veriyorlar. Yanmzda olduklarn belirtiyorlar. Hepsinden Allah raz olsun diye konutu.

Ergün Arslann ei Azize Arslan da adalet istediini belirterek, Eime atlan iftiralarn kaldrlmasn istiyorum. Eim öyle bir ey yapmaz. Ben ondan böyle bir ey görmedim. Benim içim yand onlarn da içi yansn. Ben baka bir ey söylemiyorum. Taziyemiz devam ediyor, sevenlerimiz çok. Öyle bir durum olsayd kimse bizim kapmz açmazd. Kimse taziyemize de gelmezdi. Ben ahsen kendim bile gözya dökmezdim. Kimse de taziye kurmazd ona. Eim hayvanseverdi. Ben idam ve adalet istiyorum. Bu iin peini de brakmyorum ifadelerini kulland.

Annesi Zübeyde Arslan da idam istediini dile getirerek, Allah rzas için, ben kanser hastasym. Olum sürekli beni hastaneye götürüp getirirdi. Ben bunlarn idamn istiyorum dedi.

KEDS ÖLDÜ, ONU GÖMDÜK FATHA OKUDUK, BÖYLE BR NSANDI

Oturduu binann görevlisi Mehmet Laçin de Ergün Arslann hayvansever olduunu anlatarak, unlar söyledi:

Bir gün beni arad. Kürek var m, diye sordu. Ben de hayrdr ne yapacaksn dedim. Kedisinin öldüünü ve buraya gömeceini söyledi. kimiz topra kazdk, kediyi gömdük. Üzerini kapattk, Fatiha bile okuduk. Bana dedi ki kesinlikle bu taraf ne kazacaksn ne de kimse karacak. Böyle bir insand.

Mahalle esnaf Hüseyin Atsz da Ergün Arslan 25 yla yakndr tandn kaydederek, Üzerine iftira atld. Allaha çok ükür ki aslsz çkt. Taziye evde devam ediyor. Dostlar geliyor, alnmz da ak dedi.

Komular Fatma Ay da Ergün Arslann sevenlerinin çok olduunu ve herkesin üzüldüünü söyledi.

Ana Sayfaya Git