Hırsızların yeni gözdesi; katalitik konvertör

Otomobillerde egzoz sisteminde bulunan ve fiyatı bin ile 10 bin arasında değişen katalitik konvertör hırsızların yeni gözdesi oldu. Egzoz ustası Bilal Kıramanlıoğlu, "Konvertörün için boşaltılırsa arabanın çekiş gücü değişir, sesi değişir, arıza lambası yakar. Bazıları ezbere kırabiliyor konvertörü, bunun içindeki taşı satmak için kıranlar da var" dedi.

Haberler 02.07.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Arabalarda egzoz sisteminde bulunan karbonmonoksit gibi zararl gazlarn filtre edilmesine yarayan katalitik konvertör, hrszlarn hedefi oldu. Euro 1, 2 , 3, 4 diye snflandrlan katalitik konvertör, içindeki Paladyum (Pd) elementi için çalnarak satlyor. Malzemesinin kalitesine göre konvertörlerin fiyatlar bin ile 10 bin lira arasnda deiiyor. Egzoz dükkan olan Bilal Kramanlolu, Katalitik konvertörün içinde paladyum isminde bir metal var. Modeline göre bu metalin oran da deiiyor. Paladyumun deerli olduunu söylüyorlar ama konvertörün kendisi de deerli bir malzeme. Konvertörün fiyatlar bin 500 lira, 5 bin arasnda markaya göre deiiyor. Yenileri ise 8 - 10 bin lira. Bunun içindeki ta satmak için kranlar da var dedi.

PALADYUM KADAR KONVERTÖR DE DEERL BR MALZEME

Kramanlolu Katalitik konvertör benzinli araçlarda bulunan zehirli gazlar filtre eden bir ta, içinde paladyum isminde bir metal var. Modeline göre bu metalin oran da deiiyor. Paladyumun deerli olduunu söylüyorlar ama konvertörün kendisi de deerli bir malzeme diye konutu.

BUNUN çN SATMAK çN KIRANLAR VAR

Kramanlolu Konvertörün için boaltlrsa arabann çekii deiir, sesi deiir, arza lambas yakar. Anca yazlmla beyinden silinirse k yanmaz. Konvertörün fiyatlar bin 500 lira, 5 bin arasnda markaya göre deiiyor. Yenileri ise 8 - 10 bin lira. Bazlar ezbere krabiliyor konvertörü, bunun içindeki ta satmak için kranlar da var.Yabanc plakalar var bize gelen. Bu konvertörü boalt ver diyor. Öyle içi boaltlm çok müteri geliyor bize. Bu ta krp içini bo takabiliyorlar. Normalde temizlii yaplp, geri taklabiliyor ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git