Hrant Dink cinayetinde 3. iddianame sunuldu

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ölüdürülmesi ile alakalı soruşturma üçüncü kere açıldı. FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz ve kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında 3. iddianame sunuldu

Haberler 25.05.2017 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Agos Gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Hrant Dinkin ölüdürülmesi ile alakal soruturma üçüncü kere açld. FETÖ elebas Fetullah Gülen, eski savc Zekeriya Öz ve kapatlan Zaman Gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Ekrem Dumanl ile jandarma görevlilerinin yer ald üçüncü iddianame ikinci kere soruturma savcsna iade edildi.

Hrant Dink cinayetine ilikin hazrlanan üçüncü iddianame, 25 Nisanda ana davayla birletirilme talebiyle stanbul 14. Ar Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme, eksiklikler bulunduu gerekçesiyle iddianameyi soruturma savcs Gökalp Kökçüye iade etti. Bunun üzerine savclk, iddianameyi ele alp yeniden stanbul 14. Ar Ceza Mahkemesine yollad. Ancak mahkeme, eksikliklerin giderilmediini belirterek iddianameyi ikinci kez savcla iade etti. Savclk, bu durumda ya iddianamedeki eksiklik olarak belirtilen ksmlar tamamlayacak ya da mahkemenin iade kararna itirazda bulunacak.

ddianamede, Hrant Dink cinayetinin FETÖ ile balantsna dikkat çekildi. ddianamede bir numaral üpheli FETÖ elebas Fetullah Gülen yer alrken, eski savc Zekeriya Öz, kapatlan Zaman Gazetesi müdürü Ekrem Dumanlnn da aralarnda bulunduu 51 kii üpheli olarak yer alyor.

Ana Sayfaya Git